Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Απάντηση στην κατάπτυστη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής

Την κατα­δί­κη του στο «απα­ρά­δε­κτο συμ­βάν αστυ­νο­μι­κής αυθαι­ρε­σί­ας σε βάρος της προ­έ­δρου της ΟΕΝΓΕ και ψυχιά­τρου στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο» εκφρά­ζει με ανα­κοί­νω­σή του το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στο «Αττι­κόν», κατα­δι­κά­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να και τη στά­ση που έσπευ­σε να πάρει η διοί­κη­σης της Ένω­σης Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Δυτι­κής Αττι­κής, η οποία «αντί να απο­λο­γη­θεί για την τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά μίας μικρής ομά­δας αστυ­νο­μι­κών δημο­σί­ευ­σε μία κατά­πτυ­στη φασι­στι­κού περιε­χο­μέ­νου ανακοίνωση».

Ανα­φέ­ρει συγκε­κρι­μέ­να το σωματείο:

«Το Σάβ­βα­το 17 Αυγού­στου, η εφη­με­ρεύ­ου­σα συνά­δελ­φος ζήτη­σε από αστυ­νο­μι­κό φρου­ρό κρα­τού­με­νου ασθε­νούς το αυτο­νό­η­το νομι­κά και επι­στη­μο­νι­κά. Να μην οπλο­φο­ρεί μέσα στην Ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου, στην οποία νοση­λεύ­ο­νται 34 ασθε­νείς, για­τί αυτό αφε­νός εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους για την ασφά­λεια των ασθε­νών και αφε­τέ­ρου πριν μόλις 4 μήνες σε άλλο νοσο­κο­μείο της χώρας νεα­ρός ασθε­νής άρπα­ξε το όπλο από τον αστυ­νο­μι­κό που τον συνό­δευε και αυτο­κτό­νη­σε. Αυτό άλλω­στε προ­βλέ­πει και η σχε­τι­κή νομο­θε­σία (ΠΔ 215/2006 — ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006).

Αντί ο αστυ­νο­μι­κός- καου­μπό­ης να πρά­ξει το αυτο­νό­η­το άρχι­σε να απει­λεί: “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, “δώσε μου τα στοι­χεία σου”, κάλε­σε ενι­σχύ­σεις από την ομά­δα ΔΙΑΣ και σε ελά­χι­στο χρό­νο, πέντε ένστο­λοι, ένο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙΑΣ εισέ­βα­λαν στην Ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή, περι­κύ­κλω­σαν τη συνά­δελ­φο και την απεί­λη­σαν ότι θα τη συλ­λά­βουν και θα την οδη­γή­σουν στο αυτό­φω­ρο (την ώρα της εφη­με­ρί­ας της)!!!

Μετά την επι­μο­νή της συνα­δέλ­φου και την παρέμ­βα­ση της διοί­κη­σης του Θριά­σιου Νοσο­κο­μεί­ου, η ομά­δα των αστυ­νο­μι­κών υπο­χώ­ρη­σε, κατα­γρά­φο­ντας το περι­στα­τι­κό στο αστυ­νο­μι­κό δελτίο.

Σαν να μην έφτα­ναν όλα αυτά, η Διοί­κη­ση της Ένω­σης Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Δυτι­κής Αττι­κής αντί να απο­λο­γη­θεί για την τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά μίας μικρής ομά­δας αστυ­νο­μι­κών (το λιγό­τε­ρο δηλα­δή που θα μπο­ρού­σε να κάνει) δημο­σί­ευ­σε μία κατά­πτυ­στη φασι­στι­κού περιε­χο­μέ­νου ανα­κοί­νω­ση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ:

  • Χαρα­κτη­ρί­ζει το να μην οπλο­φο­ρεί κάποιος σε ψυχια­τρι­κή κλι­νι­κή ως “προ­ο­δευ­τι­κή ευαισθησία”!
  • Θεω­ρεί πως μπο­ρεί ο κάθε αστυ­νο­μι­κός να ζητά­ει στοι­χεία από εφη­με­ρεύ­ο­ντα για­τρό όπο­τε του γουστάρει!
  • Κατη­γο­ρεί τους νοσο­κο­μεια­κούς για­τρούς συλ­λή­βδην ως “φακε­λά­κη­δες”!

Αυτά έγρα­ψαν και είπαν τα “λαγω­νι­κά” της Διοί­κη­σης της Ένω­σης Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Δυτι­κής Αττι­κής οι οποί­οι αφού πάτα­ξαν την εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα σε Άνω Λιό­σια, Ζεφύ­ρι και Φυλή απο­φά­σι­σαν πως σει­ρά έχει το Θριά­σιο νοσοκομείο!!!

Κατα­δι­κά­ζου­με απε­ρί­φρα­στα το συγκε­κρι­μέ­νο γεγο­νός και προει­δο­ποιού­με ότι τέτοιου είδους πρα­κτι­κές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία.

Δηλώ­νου­με ξανά ότι δε θα στα­μα­τή­σου­με να υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε το δικαί­ω­μα των ασθε­νών μας σε αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες νοση­λεί­ας απέ­να­ντι σε όποιον το τσαλαπατά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο