Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, στον «Ευαγγελισμό»

Νέο περι­στα­τι­κό αυθαι­ρε­σί­ας και αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας στο Νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» και συγκε­κρι­μέ­να στο Ε’ Παθο­λο­γι­κό Τμή­μα σημειώ­θη­κε τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής 18 Αυγού­στου. Δύο αστυ­νο­μι­κοί κατέ­φτα­σαν στο Νοσο­κο­μείο, μετά από κλή­ση συγ­γε­νούς νοση­λευό­με­νης για να «ψάξουν» εφη­με­ρεύ­ο­ντα ιατρό!

Το Σωμα­τείο εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου σημειώνει:

«Συγ­γε­νής ασθε­νούς — ανώ­τα­τη δικα­στής, ως ανέ­φε­ρε — ανα­ζη­τού­σε τον εφη­με­ρεύ­ο­ντα ειδι­κευό­με­νο για­τρό του Ε’ Παθο­λο­γι­κού Τμήματος.

Τη στιγ­μή εκεί­νη ο για­τρός ενη­μέ­ρω­νε τη βάρ­δια της επό­με­νης μέρας (παρά­δο­ση — παρα­λα­βή). Θεω­ρώ­ντας η συγ­γε­νής ότι ο για­τρός είχε εγκα­τα­λεί­ψει το Νοσο­κο­μείο, κάλε­σε δύο αστυ­νο­μι­κούς να “ψάξουν” το για­τρό. Φυσι­κά, ο για­τρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη ανα­φέ­ρα­με παρα­πά­νω. Τονί­ζου­με επί­σης, ότι ο εν λόγω για­τρός όλη την προη­γού­με­νη μέρα βρι­σκό­ταν συνε­χώς στο πλευ­ρό της ασθε­νούς λόγω της βαρύ­τη­τας του προ­βλή­μα­τος της υγεί­ας της.

Προ­φα­νώς κατό­πιν τού­του οι αστυ­νο­μι­κοί απο­χώ­ρη­σαν, όμως, δεν παύ­ει το θέμα αυτό να εγεί­ρει σοβα­ρούς προ­βλη­μα­τι­σμούς και συζη­τή­σεις μετα­ξύ των συνα­δέλ­φων, όταν μάλι­στα είναι γνω­στό ότι υπάρ­χουν συγκε­κρι­μέ­νες υπη­ρε­σί­ες και δια­δι­κα­σί­ες για τυχόν παρά­πο­να ή ερωτήματα.

Ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη ανη­συ­χία προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι δεν πρό­κει­ται για μεμο­νω­μέ­νο περι­στα­τι­κό, καθώς ανά­λο­γες κατα­στά­σεις έχου­με δει και στο παρελ­θόν (πχ. ΜΑΤ στον Ευαγ­γε­λι­σμό όταν δια­μαρ­τυ­ρη­θή­κα­με για τα εγκαί­νια νέων χει­ρουρ­γεί­ων, χωρίς να έχει έρθει νέο προ­σω­πι­κό ή μετα­φο­ρά με χει­ρο­πέ­δες εφη­με­ρεύ­ου­σας για­τρού από το Αττι­κό στο αυτό­φω­ρο της Ευελ­πί­δων επει­δή ασθε­νής μπή­κε σε ράν­τζο κ.ά.) αλλά και μόλις προ­χθές με τον αστυ­νο­μι­κό αυταρ­χι­σμό και την απει­λή σύλ­λη­ψης της εφη­με­ρεύ­ου­σας Ψυχιά­τρου ‑προ­έ­δρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριά­σιο, όταν ζήτη­σε το αυτο­νό­η­το να μην οπλο­φο­ρούν ανά­με­σα σε ψυχια­τρι­κούς ασθενείς.

Όλα, παλιό­τε­ρα και νέα περι­στα­τι­κά αυταρ­χι­σμού κι αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας, προ­φα­νώς δεν πτο­ούν τους μαχό­με­νους υγειο­νο­μι­κούς αλλά αντι­κει­με­νι­κά θέτουν προ των ευθυ­νών τους την κυβέρ­νη­ση και τα αρμό­δια υπουρ­γεία. Και αυτές ακρι­βώς τις ευθύ­νες σας καλού­με να ανα­λά­βε­τε άμεσα.

Ως υγειο­νο­μι­κοί είναι σίγου­ρο πως θα συνε­χί­σου­με να επι­τε­λού­με το δικό μας καθή­κον απέ­να­ντι στους ασθε­νείς μας και παράλ­λη­λα, θα βρι­σκό­μα­στε στην πρώ­τη γραμ­μή των αγώ­νων για απο­κλει­στι­κά Δημό­σια και Δωρε­άν Υγεία χωρίς επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση και χωρίς αποκλεισμούς!

Ταυ­τό­χρο­να δεν πρό­κει­ται να μεί­νει ανα­πά­ντη­τη οποια­δή­πο­τε από­πει­ρα τρο­μο­κρα­τί­ας, αυταρ­χι­σμού και “κοι­νω­νι­κού αυτοματισμού”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο