Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: Ο κόσμος έχει αθηναιοποιηθεί

«Ζού­με σε μια επο­χή που ο κόσμος μας έχει αθη­ναιο­ποι­η­θεί», δήλω­σε ο Τούρ­κος Πρό­ε­δρος Ταγίπ Ερντο­γάν, λέγο­ντας ότι «οι Αθη­ναί­οι ήξε­ραν τι είναι το καλό αλλά δεν ήθε­λαν να το κάνουν».

Μιλώ­ντας στο Προ­ε­δρι­κό στη Βου­λή των Γερό­ντων, ο Τούρ­κος Πρό­ε­δρος είπε πως ο φιλό­σο­φος της Αρχαί­ας Ρώμης Κικέ­ρων διη­γεί­ται ένα επει­σό­διο κατά το οποίο στην Αθή­να ένας ηλι­κιω­μέ­νος μπαί­νει στο θέα­τρο. Πρώ­τα πηγαί­νει εκεί που κάθο­νταν οι Αθη­ναί­οι και κανείς δεν του δίνει θέση. Τότε ανα­γκά­ζε­ται να πάει στο τμή­μα που κάθο­νταν οι Σπαρ­τιά­τες και εκεί αμέ­σως του δίνουν θέση. «Οι Αθη­ναί­οι χει­ρο­κρό­τη­σαν αυτή τη στά­ση επει­δή οι Αθη­ναί­οι γνω­ρί­ζουν τι είναι το καλό αλλά δεν θέλουν να το κάνουν. Ναι, σε μια επο­χή που ο κόσμος μας αθη­ναιο­ποιεί­ται με ταχύ­τη­τα, βλέ­που­με ότι έχου­με χρέ­ος να στη­ρί­ζου­με τους ηλι­κιω­μέ­νους μας και να τους δίνου­με το χέρι μας».

Ο Τούρ­κος Πρό­ε­δρος είπε ακό­μη ότι ο πλη­θυ­σμός των ηλι­κιω­μέ­νων στην Τουρ­κία ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θεί και μάλι­στα το 2040 ανα­μέ­νε­ται να διπλασιαστεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο