Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΤ: Αποσιώπησε την εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής!

Πολι­τι­κά είναι τα κίνη­τρα, για την απου­σία από το χτε­σι­νό βρα­δι­νό δελ­τίο της ΕΡΤ, της εκδή­λω­σης της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» για τους υπο­ψή­φιους σε Δήμο Αθή­νας και Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, σύμ­φω­να με κοι­νή δήλω­ση του Γιάν­νη Πρω­τού­λη και Νίκου Σοφια­νού.  Οι υπο­ψή­φιοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» σε Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και Δήμο Αθη­ναί­ων, αντί­στοι­χα, τονί­ζουν πως η εκδή­λω­ση καλύ­φθη­κε από το κρα­τι­κό κανά­λι αλλά ποτέ δεν παρου­σιά­στη­κε στο βρα­δι­νό δελ­τίο, ενώ όπως μετα­δό­θη­κε σήμε­ρα ήταν για «ξεκάρ­φω­μα». Έτσι, «είναι προ­φα­νές ότι αυτό που ενο­χλεί την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επι­τε­λεία της είναι η συμπό­ρευ­ση με το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας και τα ψηφο­δέλ­τια που στη­ρί­ζει σε Δήμους και Περι­φέ­ρειες, την οποία δεν μπο­ρεί ούτε να κρύ­ψει ούτε να ανακόψει». 

Το πλή­ρες κεί­με­νο της κοι­νής δήλω­σης έχει ως εξής: 

«Με έκπλη­ξη δια­πι­στώ­σα­με ότι η χτε­σι­νή κεντρι­κή εκδή­λω­ση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και στο Δήμο της Αθή­νας, απου­σί­α­ζε από το βρα­δι­νό κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων της ΕΡΤ, παρά το γεγο­νός ότι αυτή καλύ­φθη­κε από συνερ­γείο της κρα­τι­κής ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης. Στην εκδή­λω­ση, εκτός από εμάς τους δύο, επι­κε­φα­λής των ψηφο­δελ­τί­ων που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ, παρου­σιά­στη­καν επί­σης οι υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι για τον Δήμο της Αθή­νας και οι υπο­ψή­φιοι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι του Κεντρι­κού Τομέα της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, ενώ μίλη­σαν και υπο­ψή­φιοι που προ­έρ­χο­νται και από άλλους πολι­τι­κούς χώρους και τώρα συμπο­ρεύ­ο­νται με το ΚΚΕ. Δεν υπάρ­χει, συνε­πώς, καμία αμφι­βο­λία ότι η συγκε­κρι­μέ­νη επι­λο­γή της ΕΡΤ έχει πολι­τι­κά κίνητρα.

Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται κι από το γεγο­νός ότι η είδη­ση, που μετα­δό­θη­κε στο σημε­ρι­νό δελ­τίο των 12, με βασι­κές υπο­ψη­φιό­τη­τες του ΚΚΕ σε Περι­φέ­ρειες και Δήμους που έχουν ανα­κοι­νω­θεί εδώ και και­ρό, χωρίς πλά­να και ρεπορ­τάζ από την εκδή­λω­ση, ήταν εκτός τόπου και χρό­νου και έγι­νε απλώς για “ξεκάρ­φω­μα”. Είναι προ­φα­νές ότι αυτό που ενο­χλεί την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επι­τε­λεία της, είναι η συμπό­ρευ­ση με το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας και τα ψηφο­δέλ­τια που στη­ρί­ζει σε Δήμους και Περι­φέ­ρειες, την οποία δεν μπο­ρεί ούτε να κρύ­ψει ούτε να ανακόψει».

Νίκος Σοφια­νός ‑Υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας: «Το κόκ­κι­νο ψηφο­δέλ­τιο στην Αθή­να είναι η απά­ντη­ση στο μαύ­ρο της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο