Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: «Η στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030” συνιστά πολεμική προετοιμασία»

Η στρα­τη­γι­κή «ΝΑΤΟ 2030» είναι από­δει­ξη των σφο­δρών αντα­γω­νι­σμών ΗΠΑ — ΕΕ — Κίνας — Ρωσί­ας σημεί­ω­σε σε παρέμ­βα­ση της, η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στη συζή­τη­ση με τον Mircea Geoană, ανα­πλη­ρω­τή γενι­κό γραμ­μα­τέα του ΝΑΤΟ, στα πλαί­σια της Επι­τρο­πής Εξω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου. Ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, Κώστας Παπα­δά­κης, ανέ­δει­ξε τον πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και τόνι­σε πως οι λαοί έχουν τη δύνα­μη να τους αντι­πα­λέ­ψουν, δυνα­μώ­νο­ντας τον αγώ­να σε κάθε χώρα για απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ — ΕΕ. Ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος στην ομι­λία του ανέ­φε­ρε τα παρακάτω:

«Η στρα­τη­γι­κή “ΝΑΤΟ 2030” συνι­στά πολε­μι­κή προ­ε­τοι­μα­σία και απο­τε­λεί από­δει­ξη του σφο­δρού αντα­γω­νι­σμού με τη Ρωσία και την Κίνα. Η στρα­τιω­τι­κή περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας, η εξαγ­γε­λία περί πρώ­του πυρη­νι­κού πλήγ­μα­τος όπως κι η άσκη­ση-μαμούθ “Defender Europe 21” δια­ψεύ­δουν τις υπο­κρι­τι­κές δια­κη­ρύ­ξεις περί “ειρή­νης κι ασφά­λειας των λαών”. Ρόλο-κλει­δί σε αυτά τα επι­θε­τι­κά σχέ­δια έχει η εμπλο­κή της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, που πολ­λα­πλα­σιά­ζει τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις και την ίδια ώρα έχει πλέ­ον από φέτος τα ευρω­α­τλα­ντι­κά πρω­τεία σε εξο­πλι­σμούς για τις ΝΑΤΟι­κές ανά­γκες. Οι “ΝΑΤΟι­κές πλά­τες” στην επι­θε­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας και το γεγο­νός ότι στο πλαί­σιο του ΝΑΤΟ προ­ω­θεί­ται η συνεκ­με­τάλ­λευ­ση στο Αιγαίο προ­μη­νύ­ει ότι οι λαοί της περιο­χής μπαί­νουν σε μεγά­λες περιπέτειες.

Επτά δεκα­ε­τί­ες άλλω­στε το ΝΑΤΟ, ως βασι­κή πολε­μι­κή μηχα­νή του κεφα­λαί­ου σημαί­νει πολέ­μους, αλλα­γές συνό­ρων, χού­ντες, πρα­ξι­κο­πή­μα­τα, κατα­τρεγ­μούς και προσφυγιά.

Οι λαοί έχουν τη δύνα­μη να αντι­πα­λέ­ψουν αυτά τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια και να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να σε κάθε χώρα για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία, με τη δική τους εξουσία».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο