Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Με τους λαούς όλου του κόσμου – Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος (VIDEO)

Την αλλη­λεγ­γύη της στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, ενά­ντια στην ισραη­λι­νή κατο­χή και τη νέα εισβο­λή στη Λωρί­δα της Γάζας, εξέ­φρα­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, με παρέμ­βα­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο. Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Κώστας Παπα­δά­κης τόνι­σε τα εξής:

«Αυτήν την ώρα βομ­βαρ­δί­ζε­ται ανη­λε­ώς η Λωρί­δα της Γάζας, χιλιά­δες είναι οι νεκροί και οι τραυ­μα­τί­ες. Το  κατο­χι­κό  κρά­τος του  Ισρα­ήλ εισβάλ­λει για πολ­λο­στή φορά στη Γάζα, στα χρό­νια της εγκλη­μα­τι­κής κατο­χής των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών και των φρι­κα­λε­ο­τή­των σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, αμά­χων, μικρών παι­διών, με  ωμό­τη­τες  από τους εποί­κους, με το τεί­χος του αίσχους, με πάνω από 5.000 πολι­τι­κούς κρατουμένους.

Με θρά­σος οι θύτες του Ισρα­ήλ μαζί με τους συμ­μά­χους τους ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κου­νούν το δάκτυ­λο περί “τρο­μο­κρα­τί­ας” και επι­κα­λού­νται το “δικαί­ω­μα” του Ισρα­ήλ να σφά­ζει …“ανθρω­πι­στι­κά”.

Η ΕΕ μεθο­δεύ­ει περι­κο­πή ακό­μα και των ανε­παρ­κέ­στα­των κον­δυ­λί­ων σε ανθρώ­πους που δεν έχουν νερό και ρεύμα.

Η αλή­θεια είναι μία! Ο Παλαι­στι­νια­κός λαός έχει το ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα να έχει πατρί­δα όπως και να αντι­στα­θεί για να απο­τι­νά­ξει τους βάρ­βα­ρους κατα­κτη­τές των εδα­φών του.

Με τους λαούς όλου του κόσμου εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον αγώ­να του για ενιαίο ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ στα σύνο­ρα του ‘67, για επι­στρο­φή των προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους και απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων από τις ισραη­λι­νές φυλα­κές. Να παύ­σει τώρα κάθε διευ­κό­λυν­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης προς το Ισρα­ήλ και τις ΗΠΑ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο