Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να γίνεται η ζωή τους θυσία στο καπιταλιστικό κέρδος (VIDEO)

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση «για τις ελλεί­ψεις φαρ­μά­κων» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο. Ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος τόνι­σε στην ομι­λία του τα εξής:

«Παρά τα εκα­τομ­μύ­ρια των νεκρών από την παν­δη­μία στην Ευρώ­πη, δεν “ιδρώ­νει το αυτί” της ΕΕ και των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ών της.

Πυξί­δα σας έχε­τε το φάρ­μα­κο-εμπό­ρευ­μα και τα νοσο­κο­μεία που λει­τουρ­γούν με όρους πλη­ρό­τη­τας λες κι είναι ξενο­δο­χεία. Ενώ σήμε­ρα μπο­ρεί να υπάρ­ξει ενιαίο, απο­κλει­στι­κά κρα­τι­κό σύστη­μα Υγεί­ας, με κρι­τή­ριο τη δωρε­άν πρό­λη­ψη, περί­θαλ­ψη, απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας του λαού. Όπως και κάλυ­ψη των ανα­γκών για φάρ­μα­κα όταν τα χρειά­ζε­ται ο λαός, τόσο σε συν­θή­κες αυξη­μέ­νης ζήτη­σης, όσο και σε έκτα­κτες συνθήκες.

Αυτές οι υπαρ­κτές δυνα­τό­τη­τες προ­σκρού­ουν στην ευρω­ε­νω­σια­κή στρα­τη­γι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, στην κερ­δο­φο­ρία των ιδιω­τι­κών “μαγα­ζιών Υγεί­ας” και των φαρ­μα­κευ­τι­κών κολοσ­σών που κατέ­χουν τις “πατέ­ντες”, αντα­γω­νί­ζο­νται σκλη­ρά μετα­ξύ τους, κερ­δο­σκο­πώ­ντας σε βάρος της υγεί­ας του λαού.

Οι εργα­ζό­με­νοι να μην επι­τρέ­ψουν να γίνε­ται η ζωή τους θυσία στο καπι­τα­λι­στι­κό κέρ­δος. Να παλέ­ψουν για κατάρ­γη­ση πατε­ντών, παράλ­λη­λων εξα­γω­γών φαρ­μά­κων, για δωρε­άν φάρ­μα­κα τη στιγ­μή που τα χρειά­ζο­νται, για σύγ­χρο­νο εξο­πλι­σμέ­νο, στε­λε­χω­μέ­νο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, χωρίς καμία επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση, προ­σω­πι­κό με μόνι­μη, στα­θε­ρή δου­λειά, με μισθούς με βάση τις σύγ­χρο­νες ανάγκες».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο