Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: Με επιτυχία η Ιδρυτική Συνάντηση στην Αθήνα _Κοινή Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Κατά τη διάρ­κεια της ιδρυ­τι­κής Συνά­ντη­σης συζη­τή­θη­κε και εγκρί­θη­κε η Ιδρυ­τι­κή Δια­κή­ρυ­ξη της ΕΚΔ, ενώ συμ­φω­νή­θη­κε κι ένα πρώ­το σχέ­διο δρα­στη­ριο­τή­των της για το επό­με­νο διάστημα.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Η ειση­γη­τι­κή ομι­λία στην ιδρυ­τι­κή συνά­ντη­ση Κομ­μου­νι­στών Κομ­μά­των της «Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Δρά­σης» + ΦΩΤΟ

Εισαγωγική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα: 
Προχωράμε μπροστά, με πιο στέρεα θεμέλια, 
δίνουμε συνέχεια για την ανασύνταξη 
του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος 

Τις παρα­μο­νές της ιδρυ­τι­κής Συνά­ντη­σης οι εκπρό­σω­ποι των κομ­μά­των έλα­βαν μέρος στη μεγά­λη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δια­δή­λω­ση για τα 50 χρό­νια από την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου.

Κοινή Ανακοίνωση αλληλεγγύης
🇵🇸 προς τον λαό της Παλαιστίνης

Τα κόμ­μα­τα που συμ­με­τεί­χαν στην ιδρυ­τι­κή Συνά­ντη­ση της «Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Δρά­σης» ενέ­κρι­ναν επί­σης Κοι­νή Ανα­κοί­νω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον λαό της Παλαι­στί­νης, επι­ση­μαί­νο­ντας τα εξής:

«1. Κατα­δι­κά­ζου­με με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο τη σφα­γή του λαού της Παλαι­στί­νης στη Λωρί­δα της Γάζας και στη Δυτι­κή Οχθη. Εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και απαι­τού­με να στα­μα­τή­σουν τώρα η βάρ­βα­ρη στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση, η γενο­κτο­νία, η εκτό­πι­σή του στην έρη­μο ή σε άλλες χώρες και ο απάν­θρω­πος απο­κλει­σμός του λαού της Παλαι­στί­νης από το κρά­τος του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας, με χιλιά­δες νεκρούς, αμά­χους, παι­διά και ηλι­κιω­μέ­νους, στέ­ρη­ση τρο­φής και νερού, ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος και ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κού υλι­κού. Καταγ­γέλ­λου­με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, της Βρε­τα­νί­ας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην επί­θε­ση του Ισραήλ.

2. Απαι­τού­με να τερ­μα­τι­στούν η πολύ­χρο­νη ισραη­λι­νή κατο­χή στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, οι δολο­φο­νί­ες, οι φυλα­κί­σεις, οι διώ­ξεις του λαού της Παλαι­στί­νης. Η κατο­χή των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών από το Ισρα­ήλ, που στη­ρί­ζε­ται από τον αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό, απο­τε­λεί την πηγή των δει­νών του Παλαι­στι­νια­κού λαού και όλων των λαών της περιο­χής και όσο συνε­χί­ζε­ται η κατο­χή θα συνε­χί­ζο­νται οι συγκρού­σεις, θα εμπο­δί­ζο­νται οι λαοί να ζήσουν ειρη­νι­κά, θα κιν­δυ­νεύ­ουν να βρε­θούν στη δίνη γενι­κευ­μέ­νου πολέμου.

3. Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε το δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού για ελεύ­θε­ρη πατρί­δα, να είναι κυρί­αρ­χος στον τόπο του, να δημιουρ­γη­θεί και να ανα­γνω­ρι­στεί ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα πριν την 4η Ιού­νη του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, δίπλα στο Ισρα­ήλ, να στα­μα­τή­σουν και να δια­λυ­θούν οι παρά­νο­μοι εποι­κι­σμοί στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, να απε­λευ­θε­ρω­θούν οι φυλα­κι­σμέ­νοι από τις ισραη­λι­νές φυλα­κές και να επι­στρέ­ψουν οι πρό­σφυ­γες σύμ­φω­να με το ψήφι­σμα 194 του ΟΗΕ.

4. Εκφρά­ζου­με την υπο­στή­ρι­ξή μας στους Παλαι­στί­νιους κομ­μου­νι­στές, όπως και την εκτί­μη­σή μας στο ΚΚ Ισρα­ήλ, στους κομ­μου­νι­στές Εβραί­ους και Αρα­βες, σε όλους τους αγω­νι­στές της περιο­χής, που αγω­νί­ζο­νται μέσα σε ιδιαί­τε­ρα δύσκο­λες συν­θή­κες για το δίκιο του λαού της Παλαιστίνης.

5. Χαι­ρε­τί­ζου­με τις μεγα­λειώ­δεις δια­δη­λώ­σεις των λαών και της νεο­λαί­ας σε όλο τον κόσμο και καλού­με τους λαούς να συνε­χί­σουν στον δρό­μο του αγώ­να και να δυνα­μώ­σουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους, σε κάθε χώρα, ενά­ντια στην ισραη­λι­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα και στις κυβερ­νή­σεις των χωρών που την στη­ρί­ζουν με το απα­ρά­δε­κτο πρό­σχη­μα της “αυτο­ά­μυ­νας” του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού κράτους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο