Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εφετείο Αναστολών: “Όχι” στην αποφυλάκιση των πρώην χρυσαυγιτών Π. Ηλιόπουλου και Ν. Μίχου

Αρνη­τι­κή απά­ντη­ση στις αιτή­σεις απο­φυ­λά­κι­σης των κατα­δι­κα­σμέ­νων για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση πρώ­ην βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής Πανα­γιώ­τη Ηλιό­που­λου και Νίκου Μίχου έδω­σε το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών, το οποίο ωστό­σο έκα­νε δεκτή την αίτη­ση τού μέχρι πριν μερι­κά χρό­νια συνα­δέλ­φου τους Μιχά­λη Αρβα­νί­τη, ο οποί­ος βρέ­θη­κε κρα­τού­με­νος το καλο­καί­ρι λόγω παρα­βί­α­σης περιο­ρι­στι­κών όρων.

Το δικα­στή­ριο δεν έκα­νε δεκτές τις προ­σφυ­γές των δύο πρώ­ην βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής, που μετά την από­φα­ση του περα­σμέ­νου Οκτω­βρί­ου που έλα­βε το δικα­στή­ριο της Χρυ­σής Αυγής για την δρά­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης είχαν οδη­γη­θεί στην φυλα­κή. Ο Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος κατα­δι­κά­στη­κε από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των σε κάθειρ­ξη 7 ετών ως διευ­θυ­ντι­κό μέλος της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης ενώ ο Νίκος Μίχος σε κάθειρ­ξη 6 ετών για έντα­ξη και οπλο­φο­ρία. Οι δύο πρώ­ην βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής δεν είχαν λάβει από το δικα­στή­ριο ανα­στέλ­λου­σα δύνα­μη στην έφε­ση τους.

Σήμε­ρα το δικα­στή­ριο κατά πλειο­ψη­φία αρνή­θη­κε, για άλλη μία φορά, την έξο­δο από τη φυλα­κή στους δύο καταδικασθέντες.

Για τον Μιχά­λη Αρβα­νί­τη, που τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βριο κατα­δι­κά­στη­κε για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση σε κάθειρ­ξη 5 ετών και παρέ­μει­νε εκτός φυλα­κής με την επι­βο­λή όρων, το δικα­στή­ριο έκα­νε δεκτή την αίτη­ση απο­φυ­λά­κι­σης του. Έτσι ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής, που βρέ­θη­κε στη φυλα­κή λόγω μη ικα­νο­ποί­η­σης ενός εκ των όρων, ορί­στη­κε να απο­φυ­λα­κι­στεί με την επι­βο­λή των όρων της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα και υπο­χρέ­ω­ση εμφά­νι­σης μία φορά τον μήνα στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του τόπου κατοι­κί­ας του.

Τέλος το δικα­στή­ριο ανέ­βα­λε την εκδί­κα­ση της αίτη­σης του κατα­δι­κα­σμέ­νου σε κάθειρ­ξη 6 ετών πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή Κων­στα­ντί­νου Μπα­ρα­μπα­ρού­ση προ­κει­μέ­νου να κλη­θεί να κατα­θέ­σει στο δικα­στή­ριο ο πατέ­ρας του κρατούμενου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο