Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου φοβικά σύνδρομα για όσους δεν ελέγχει;»

«Εχει ο κόουτς φοβι­κά σύν­δρο­μα για όσους δεν ελέγ­χει;» ρωτά τη Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου η πρώ­τη στο ψηφο­δέλ­τιο της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας στην Αχα­ΐα που έγι­νε έκτη…

Είναι ακό­μη μία καταγ­γε­λία ‑η έκτη στη σει­ρά- για πρα­κτι­κή καρα­τό­μη­σης από τις λίστες ανε­πι­θύ­μη­των και μη ελεγ­χό­με­νων από την Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου στε­λέ­χη, η οποία ανε­ρυ­θρί­α­στα δηλώ­νει «Το κόμ­μα είμαι εγώ» και απαι­τεί απο­δο­χή των εκκα­θα­ρί­σε­ων που κάνει και από­λυ­τη υπο­τα­γή στις απο­φά­σεις της!!!

Μετά τις απο­χω­ρή­σεις — καταγ­γε­λί­ες πέντε υπο­ψη­φί­ων από την Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας που που κάνουν λόγο για «φυτευ­τούς» και διο­ρι­σμέ­νους σε εκλό­γι­μες θέσεις στα ψηφο­δέλ­τια, ήρθε άλλη μια αιχ­μη­ρή ανάρ­τη­ση  από την Μαρία Αλε­ξί­ου, η οποία από την 1η θέση του ψηφο­δελ­τί­ου της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας στην Αχα­ΐα στο ψηφο­δέλ­τιο των εκλο­γών του Μαΐ­ου, βρέ­θη­κε στην 6η θέση για τις κάλ­πες του Ιου­νί­ου, «κάρ­φω­σε» την Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου για τις επι­λο­γές της χρη­σι­μο­ποιώ­ντας και ένα από τα (ποδο­σφαι­ρι­κά) επι­χει­ρή­μα­τα που χρη­σι­μο­ποί­η­σε η επι­κε­φα­λής της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας για τις επι­λο­γές της λέγο­ντας «δική μου ευθύ­νη τα ψηφο­δέλ­τια, ο προ­πο­νη­τής αφή­νει κάποιους στον πάγκο».

«Ποιος είναι ο κόουτς; Για­τί ο κόουτς αλλά­ζει μια ομά­δα που κερ­δί­ζει; Έχει ο κόουτς φοβι­κά σύν­δρο­μα για όσους δεν ελέγ­χει;» έγρα­ψε στην δηκτι­κή ανάρ­τη­ση της η κυρία Αλε­ξί­ου στο Twitter, δίνο­ντας και την απά­ντη­ση: «Είναι έτσι για­τί είναι έτσι!».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ( ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
1.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ;
ΕΧΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!
*του Γιώρ­γου Καλεάδη

— Μαρία Αλε­ξί­ου (@mariaealexiou) June 10, 2023

Στην θέση της κυρί­ας Αλε­ξί­ου στην πρώ­τη θέση του ψηφο­δελ­τί­ου της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας για την Αχα­ΐα τοπο­θε­τή­θη­κε ο δικη­γό­ρος Ανδρέ­ας Ρέγκλης, από την Πάτρα, ο οποί­ος είναι γιος από­στρα­του αξιω­μα­τι­κού­της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή, μάλι­στα, δεν ήταν η μονα­δι­κή αλλα­γή της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου στην Αχα­ΐα καθώς η δεύ­τε­ρη σε σταυ­ρούς στις εκλο­γές του Μαΐ­ου, Αικα­τε­ρί­νη Δαρ­δέλ­λα (1768), βρέ­θη­κε στην τέταρ­τη θέση ενώ και ο τρί­τος σε ψήφους Ευστά­θιος Κολ­λιό­που­λος (1644) υπο­χώ­ρη­σε στην πέμ­πτη θέση του ψηφο­δελ­τί­ου του Ιουνίου.

Πώς απα­ντά η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου; Προ­σπα­θεί να παρου­σια­στεί ως θύμα παρου­σιά­ζο­ντας την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με το κεφά­λι κάτω και τα πόδια ψηλά και αφή­νο­ντας υπό­νοιες για τις καταγγέλλουσες.

Η πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά

Την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με το κεφά­λι κάτω και τα πόδια ψηλά προ­σπά­θη­σε να παρου­σιά­σει η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, σε σημε­ρι­νή της συνέ­ντευ­ξη, τη στιγ­μή που οι επι­λο­γές της την εκθέ­τουν ανε­πα­νόρ­θω­τα και οι καταγ­γε­λί­ες από υπο­ψή­φιους δια­δέ­χο­νται η μία την άλλη. καταγ­γε­λί­ες για «φυτευ­τούς» ημέ­τε­ρους σε εκλό­γι­μες θέσεις.

Παρα­βλέ­πο­ντας εντε­λώς την σταυ­ρο­δο­σία των εκλο­γών της 21ης Μαΐ­ου, εξέ­δω­σε τις λίστες για τις επό­με­νες εκλο­γές, στην ουσία, “διο­ρί­ζο­ντας ημέ­τε­ρους”. Η κα Κων­στα­ντο­πού­λου που απα­ξί­ω­σε τη λαϊ­κή βού­λη­ση, παρου­σιά­στη­κε σήμε­ρα σε συνέ­ντευ­ξη ως θύμα (!!!) και προ­χώ­ρη­σε σε δίκη προ­θέ­σε­ων των καταγγελόντων.

Για «ανή­θι­κη» όσο και «βρώ­μι­κη» επί­θε­ση εις βάρος της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας έκα­νε λόγο η επι­κε­φα­λής της, Ζωή Κωστα­ντο­πού­λου, μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό Mega. Είναι, εξάλ­λου, ερευ­νη­τέο, εάν η επί­θε­ση αυτή είναι εκ των έσω, υπο­στή­ρι­ξε ακό­μη. Βέβαια ακού­γο­ντας (ή δια­βά­ζο­ντας) κάποιος όσα είπε, το δημιουρ­γεί­ται το ερώ­τη­μα πόσο «βρώ­μι­κα» και «ανή­θι­κα» είναι όσα η ίδια κατα­λο­γί­ζει στους καταγγέλλοντες.

Τη στιγ­μή που πέντε υπο­ψή­φιοι που οι ψηφο­φό­ροι ανέ­δει­ξαν στην πρώ­τη θέση κατά τις εκλο­γές της 21ης Μαΐ­ου καταγ­γέλ­λουν «φυτευ­τούς» και διο­ρι­σμέ­νους στη θέση τους, η κα Κων­στα­ντο­πού­λου εμφο­ρού­με­νη από τη λογι­κή «απο­φα­σί­ζω και δια­τάσ­σω» υπο­γράμ­μι­σε, στη συνέ­ντε­ευ­ξη, τη δική της ευθύ­νη για συγκρο­τη­μέ­νη Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα, η οποία θα υπε­ρα­σπί­ζε­ται τους πολί­τες και δεν θα είναι απού­σα από την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δια­δι­κα­σία. Και εδώ τίθε­ται το ερώ­τη­μα, πώς τεκ­μαί­ρε­ται ότι αυτοί που έδιω­ξε από τα ψηφο­δέλ­τια θα ήταν από­ντες; Και αφού είχε αυτή την υπο­ψία για­τί τους επέ­λε­ξε και τους συμπε­ριέ­λα­βε στα ψηφο­δέλ­τια της 21ης Μαΐ­ου; Μήπως με αυτή την τοπο­θέ­τη­σή της συκο­φα­ντεί ανθρώ­πους — υπο­ψη­φί­ους που με τον τρό­πο τους συνέ­βα­λαν στο ποσο­στό της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας στις πρώ­τες εκλογές;

Ισχυ­ρί­στη­κε δε, πως ήταν εξ αρχής γνω­στό στους υπο­ψη­φί­ους το δικαί­ω­μά της να καθο­ρί­σει τη σύν­θε­ση των ψηφο­δελ­τί­ων και ουδείς εξέ­φρα­σε αντιρ­ρή­σεις. Αυτό όμως ισχύ­ει για όλους τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς, χρή­ση όμως αυτού δεν έκα­νε κανείς πλην της ιδί­ας και του κ. Βελόπουλου.

Η κυρία Κων­στα­ντο­πού­λου μίλη­σε, όμως, και για επί­θε­ση με προ­σω­πι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά, φέρ­νο­ντας το παρά­δειγ­μα του Δια­μα­ντή Καρα­να­στά­ση, ηθο­ποιού και συντρό­φου της, που είναι εκεί­νος που πήρε στην πλά­τη του την Α’ Αθή­νας, όπως σημεί­ω­σε. Να υπεν­θυ­μί­σου­με βέβαια ότι ο κ. Καρα­να­στά­σης δεν ήταν υπο­ψή­φιος στις εκλο­γές της 21ης Μαΐου.

Επι­πλέ­ον, κατέ­φυ­γε στη συνω­μο­σιο­λο­γία, καλώ­ντας τους πολί­τες να σκε­φθούν για­τί η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας βάλ­λε­ται πριν καν αυτή συγκρο­τη­θεί. Ενώ, προ­βαί­νο­ντας σε δίκη προ­θέ­σε­ων και ενο­χο­ποί­η­ση, ζήτη­σε να ανα­λο­γι­σθούν τι θα γινό­ταν, μετά, στη Βου­λή, με τα πρό­σω­πα που με τόση ευκαι­ρία καταγ­γέλ­λουν τώρα την Πλεύ­ση Ελευθερίας.

Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν οι κλόουν τις σερπαντίνες»

Με περίσ­σιο θράσ­σος, η μεγα­λοδ­κη­γό­ρος ασκη­σε, εκ νέου, κρι­τι­κή στο ΚΚΕ, λέγο­ντας ότι είναι 49 χρό­νια στη Βου­λή και έχει δώσει δείγ­μα­τα γρα­φής. Με άλλα λόγια, συμπλή­ρω­σε, θα μπο­ρού­σε να είχε κάνει πολύ περισ­σό­τε­ρα, και δικαιο­λο­γή­θη­κε πως η ίδια ήταν μόλις έξι μήνες στη Βου­λή. Πίσω από αυτό κρύ­βει πως η ίδια υπήρ­ξε πρό­ε­δρος της Βου­λής και στή­ρι­ξε το σύστη­μα σε μια πολύ κρί­σι­μη περί­ο­δο. Έχει και εκεί­νη τις δικές της ευθύ­νες για την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ το πρώ­το εξά­μη­νο του 2015, στή­ρι­ξε τα αντι­λαϊ­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, όπως η “συμ­φω­νία γέφυ­ρα” για παρά­τα­ση του 2ου μνη­μο­νί­ου τον Φλε­βά­ρη του 2015 ή το κλέ­ψι­μο των απο­θε­μα­τι­κών δημό­σιων οργα­νι­σμών για την απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους τον Απρί­λη του 2015. Εμπό­δι­σε να έρθει προς ψήφι­ση η πρό­τα­ση του ΚΚΕ τον Φλε­βά­ρη του 2015 για κατάρ­γη­ση του μνη­μο­νί­ου, πράγ­μα που σε συνέ­ντευ­ξή της είχε δηλώ­σει ότι τελι­κά ήταν “σχή­μα λόγου” η δια­κή­ρυ­ξη περί κατάρ­γη­σης του μνημονίου.

Όσον αφο­ρά το τι έκα­νε το ΚΚΕ στα κοντά 50 χρό­νια στη Βου­λή, αυτό το γνω­ρί­ζουν εχθροί και φίλοι. Υπε­ρα­σπί­στη­κε με κάθε κόστος τα δίκια του λαού. Όχι μόνο δεν έκα­νε πίσω στα δύσκο­λα, αντι­θέ­τως είπε αήθειες δύσκο­λες, ενέ­πνευ­σε και οργά­νω­σε την αντί­δρα­ση του λαού. Το να κρί­νει η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή παρου­σία του ΚΚΕ, παρα­πέ­μπει στο «Εκεί που κρε­μού­σαν οι καπε­τα­ναί­οι τ’ άρμα­τα, κρε­μούν οι κλό­ουν τις σερπαντίνες»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο