Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζάκυνθος: Με ποιο δικαίωμα η πρόεδρος των Ξενοδόχων Λαγανά και στέλεχος της ΝΔ απαγόρευσε περιοδεία του ΚΚΕ;

Την απα­ρά­δε­κτη και αντι­δρα­στι­κή συμπε­ρι­φο­ρά της προ­έ­δρου της Ένω­σης Ξενο­δό­χων Λαγα­νά, στε­λέ­χους και υπο­ψή­φιας βου­λευ­τή της ΝΔ, στις εκλο­γές του 2019 κας Τετρά­δη, η οποία αρνή­θη­κε σε κλι­μά­κιο του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή και πρό­ε­δρο του Εργα­τι­κού Κέντρου, Γιώρ­γο Κων­στα­ντί­νου, να επι­σκε­φθεί το ξενο­δο­χείο «Zante Park», να συνο­μι­λή­σει με εργα­ζό­με­νους ενό­ψει των εκλο­γών στις 25 Ιού­νη καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Ζακύν­θου του ΚΚΕ.

Καταγ­γέλ­λει επί­σης ότι «οι όποιες “δημο­κρα­τι­κές ευαι­σθη­σί­ες” και ο “πολι­τι­κός πολι­τι­σμός” στα­μα­τά­νε έξω από τους χώρους εργα­σί­ας και ειδι­κά όταν πρό­κει­ται για το ΚΚΕ, αφού λίγες ώρες αργό­τε­ρα στο ίδιο ξενο­δο­χείο δεξιώ­νο­νταν οι περισ­σό­τε­ροι ξενο­δό­χοι του Λαγα­νά, με την κ. Κερα­μέ­ως, τον υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή της ΝΔ κ. Ακτύ­πη και άλλα στε­λέ­χη και υπο­ψή­φιους της ΝΔ, χωρίς να δια­τα­ράσ­σε­ται η “εύρυθ­μη λει­τουρ­γία” του ξενο­δο­χεί­ου, όπως επι­κα­λέ­στη­κε στην αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ η εργοδοσία.

Είναι άλλω­στε γνω­στό ότι επί μήνες η κα Τετρά­δη, ως πρό­ε­δρος των Ξενο­δό­χων Λαγα­νά, αρνεί­ται κάθε συνά­ντη­ση με το Σωμα­τείο Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων και Εργα­ζο­μέ­νων στον Του­ρι­σμό — Επι­σι­τι­σμό, για να υπο­γρα­φεί Τοπι­κή Κλα­δι­κή Σύμ­βα­ση με αυξή­σεις μισθών, ωρά­ρια, ρεπό και ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­μο­νής, την οποία υπο­γρα­φή της τοπι­κής σύμ­βα­σης στη­ρί­ζει με κάθε τρό­πο και το ΚΚΕ.

Η ταξι­κή ενό­χλη­ση της εργο­δο­σί­ας προ­κύ­πτει από τη στά­ση του ΚΚΕ και των υπο­ψη­φί­ων βου­λευ­τών του που βρί­σκο­νται στα­θε­ρά στο πλευ­ρό των ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων και για­τί βρέ­θη­καν στην πρώ­τη γραμ­μή των αγώ­νων το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Για αυτό δεν θέλουν να συνο­μι­λή­σει το ΚΚΕ με τους εργα­ζό­με­νους. Για αυτό δεν θέλουν να ακου­στούν τα προ­βλή­μα­τα της δου­λειάς και της ζωής των εργαζομένων.

Είναι γελα­σμέ­νοι όσοι νομί­ζουν ότι μπο­ρούν να φιμώ­σουν το ΚΚΕ», αναφέρει.

Η ΤΕ Ζακύν­θου του ΚΚΕ κατα­λή­γο­ντας επι­ση­μαί­νει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κόμ­μα­τα που υπε­ρα­σπί­ζο­νται την κερ­δο­φο­ρία του κεφα­λαί­ου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοι­πά μικρά, δεν στη­ρί­ζουν την πρό­τα­ση του ΚΚΕ να ψηφί­σουν οι εργα­ζό­με­νοι στη σεζόν στους τόπους που εργά­ζο­νται, μέσα από τις λίστες του ΟΑΕΔ.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους στα ξενο­δο­χεία να ψηφί­σουν ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μονα­δι­κή απά­ντη­ση στα εμπό­δια και τους εκβια­σμούς της εργο­δο­σί­ας. Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους να πάνε να ψηφί­σουν. Να μη χαθεί ψήφος λόγω αποχής.

Ψηφί­ζου­με ΚΚΕ — 100% λαϊ­κή μαχη­τι­κή αντιπολίτευση». 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο