Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζαραλίκος: «Να κάνουμε την ιδεολογία θρησκεία και το κόμμα εκκλησία»

Θεα­μα­τι­κή είσο­δο με μια μάσκα-αντί­σκη­νο έκα­νε ο Χρι­στό­φο­ρος Ζαρα­λί­κος, σε ένα σόου stand up comedy που τρο­φο­δο­τή­θη­κε από το πλού­σιο υλι­κό της παν­δη­μί­ας και της δια­χεί­ρι­σής της από την κυβέρνηση.

Υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τα …ευτρά­πε­λα της καρα­ντί­νας, μοί­ρα­σε οδη­γί­ες και συμ­βου­λές μπρο­στά στο νέο lock down.

Ανά­με­σα σε άλλα επι­χεί­ρη­σε να δώσει απά­ντη­ση στο αμεί­λι­κτο ερώ­τη­μα «πού κολ­λά­ει, πού δεν κολ­λά­ει» ο κορο­νο­ϊ­ός: Δεν κολ­λά­ει στα αερο­πλά­να, που ταξι­δεύ­ουν γεμά­τα, δεν κολ­λά­ει στους επι­βά­τες που στρι­μώ­χνο­νται όρθιοι στις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες, σε αντί­θε­ση με όσους καθί­σουν στα καθί­σμα­τα που φέρουν την ειδι­κή σήμαν­ση ώστε να μένουν κενά, είναι μερι­κά από τα συμπε­ρά­σμα­τα στα οποία κατέληξε.

Ιδιαί­τε­ρα καυ­στι­κός και ευρη­μα­τι­κός ήταν σχο­λιά­ζο­ντας την ευπι­στία του κόσμου που εύκο­λα παγι­δεύ­ε­ται σε μετα­φυ­σι­κές αντι­λή­ψεις και σχή­μα­τα και για αυτό πρό­τει­νε να κάνου­με την ιδε­ο­λο­γία θρη­σκεία και το κόμ­μα εκκλη­σία. Προ­σάρ­μο­σε και το «Πάτερ ημών» αντί­στοι­χα» για να έχουν οι «πιστοί» τη δικιά τους προσευχή:

Κόμ­μα ημών, το εν τοις Περισσοίς
γεν­νη­θή­τω το πλά­νο σου
ως εν Κου­βα­νώ κι επί της γης
αλλά ρύσαι ημάς από του καπιταλισμού

Και επει­δή εκτός από την παν­δη­μία έρχε­ται και …τυφώ­νας προει­δο­ποί­η­σε: «Ετοι­μα­στεί­τε για ατο­μι­κή ευθύ­νη όσοι πνιγείτε»…

46o festival zaralikos 46o festival zaralikos1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο