Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: «Το μόνο που θα δώσει λύση είναι η πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών»

«Ποτέ τα πράγ­μα­τα στον “Ευαγ­γε­λι­σμό” από την αρχή της παν­δη­μί­ας δεν ήταν τόσο δύσκο­λα», είπε μιλώ­ντας στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Αθή­να 98,4» και την εκπο­μπή του Μιχά­λη Λεά­νη «Πλοίο τρά­κα­ρε με τρέ­νο» ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, πρό­ε­δρος Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Νοσο­κο­μεί­ου «Ευαγ­γε­λι­σμός» και γραμ­μα­τέ­ας της ΕΙΝΑΠ.

Σημεί­ω­σε ότι και οι 45 κλί­νες ΜΕΘ covid είναι γεμά­τες και ότι τα 12 non covid κρε­βά­τια σε ΜΕΘ καταρ­γού­νται. «Ενώ πανη­γύ­ρι­ζαν ότι θα έχου­με 12 νέες κλί­νες στον “Ευαγ­γε­λι­σμό”, αυτο­μά­τως απο­κλεί­ο­νται από το νοσο­κο­μείο οι πολυ­τραυ­μα­τί­ες, οι χει­ρουρ­γι­κοί άρρω­στοι» και δεν υπάρ­χει πλέ­ον non covid ΜΕΘ στο μεγα­λύ­τε­ρο νοσο­κο­μείο της χώρας.

Για τις απλές κλί­νες, ο Ηλ. Σιώ­ρας μίλη­σε για ρεκόρ, αυτό των 60 εισα­γω­γών σε απλά κρε­βά­τια, ενώ πρό­σθε­σε πως υπήρ­ξε δια­σω­λη­νω­μέ­νος ασθε­νής σε κοι­νό θάλα­μο, αλλά και ράν­τζα με άτο­μα που έχουν προ­σβλη­θεί από τον κορο­νο­ϊό για πρώ­τη φορά. «Είμα­στε σε ορια­κή κατά­στα­ση», είπε ανα­φέ­ρο­ντας πως από τα 170 κρε­βά­τια, περί­που τα 150 είναι γεμάτα.

«Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα γίνει», υπο­γράμ­μι­σε, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως «το μόνο που θα δώσει λύση» με το τρί­το κύμα αλλά και με την πλη­ρό­τη­τα στα νοσο­κο­μεία της Αττι­κής «είναι η πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη» των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών και όχι «η επι­νοι­κί­α­ση κλί­νης με 1.600 ευρώ τη βρα­διά» που έγι­νε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και «ούτε καν λει­τούρ­γη­σε». Παράλ­λη­λα στά­θη­κε στα νοσο­κο­μεία, ιδιω­τι­κά και δημό­σια, που υπο­λει­τουρ­γούν λόγω έλλει­ψης προ­σω­πι­κού, επι­ση­μαί­νο­ντας πως πρέ­πει να γίνουν προ­σλή­ψεις για να λει­τουρ­γή­σουν οι ΜΕΘ.

Ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι εστί­ες δια­σπο­ράς δεν είναι οι πορεί­ες, αλλά οι γεμά­τες σχο­λι­κές αίθου­σες, οι χώροι εργα­σί­ας, τα ΜΜΜ, αλλά και τα νοσο­κο­μεία που «λόγω κακής χωρο­τα­ξί­ας και επει­δή έρχο­νται όλοι οι ασθε­νείς, θετι­κοί και αρνη­τι­κοί. Έτσι πρέ­πει να λει­τουρ­γή­σει η Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, ώστε να απο­συμ­φο­ρη­θούν τα νοσοκομεία».

Τέλος, στά­θη­κε στην ανά­γκη ανα­πλή­ρω­σης των υγειο­νο­μι­κών και του προ­σω­πι­κού των νοσο­κο­μεί­ων που μπαί­νουν σε καραντίνα.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο