Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αξίας 725 εκατ. δολαρίων, στην Ουκρανία

Η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ ανα­κοί­νω­σε ένα νέο πακέ­το στρα­τιω­τι­κής βοή­θειας στην Ουκρα­νία, εκτι­μώ­με­νης αξί­ας 725 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολαρίων,.

Κατό­πιν αυτού, η συνο­λι­κή αξία της αμε­ρι­κα­νι­κής στρα­τιω­τι­κής βοή­θειας στην Ουκρα­νία επί προ­ε­δρί­ας Μπάι­ντεν θα ανέλ­θει σε 18,3 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια, όπως διευ­κρί­νι­σε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Άντο­νι Μπλίνκεν.

Σύμ­φω­να με το αμε­ρι­κα­νι­κό Πεντά­γω­νο, το συγκε­κρι­μέ­νο πακέ­το περι­λαμ­βά­νει πυρο­μα­χι­κά για τα συστή­μα­τα πολ­λα­πλών εκτο­ξευ­τών πυραύ­λων HIMARS, περισ­σό­τε­ρες από 23.000 οβί­δες πυρο­βο­λι­κού, 5.000 τηλε­χει­ρι­ζό­με­νες νάρ­κες, 5.000 αντιαρ­μα­τι­κά όπλα και 200 οχή­μα­τα μετα­φο­ράς προ­σω­πι­κού Humvee.

Ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Τζο Μπάι­ντεν είχε υπο­σχε­θεί την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα στον ουκρα­νό ομό­λο­γό του Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι ότι θα εξα­κο­λου­θή­σει να παρέ­χει στην Ουκρα­νία ό,τι χρειά­ζε­ται για να αμυν­θεί, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων προηγ­μέ­νων συστη­μά­των αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυνας.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο