Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ανησυχία του λαού να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ — ΕΕ — ΝΑΤΟ

Στη συζή­τη­ση για τις «σχέ­σεις ΕΕ — Ρωσί­ας, την ευρω­παϊ­κή ασφά­λεια και τη στρα­τιω­τι­κή απει­λή της Ρωσί­ας κατά της Ουκρα­νί­ας» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου παρε­νέ­βη ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης. Στην ομι­λία του τόνι­σε τα παρακάτω:

«Ο ορα­τός κίν­δυ­νος πολε­μι­κής σύγκρου­σης στα ρωσο-ουκρα­νι­κά σύνο­ρα αφο­ρά τον αντα­γω­νι­σμό για το μοί­ρα­σμα αγο­ρών και επιρ­ρο­ής ανά­με­σα σε ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και Ρωσία. Καμία πλευ­ρά όμως της ιμπε­ρια­λι­στι­κής σύγκρου­σης δεν εκφρά­ζει τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Πάει επί­σης πολύ να υπο­δύ­ε­ται η ΕΕ το “περι­στέ­ρι της ειρή­νης” όταν έχει οδη­γή­σει σε πολέ­μους στο Αφγα­νι­στάν, τη Λιβύη, τη Συρία κ.α. Η δε αμε­ρι­κα­νι­κή βάση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη στη Βόρεια Ελλά­δα εξε­λίσ­σε­ται σε στρα­τη­γι­κό κέντρο προ­ώ­θη­σης αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών στρα­τευ­μά­των για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας και φέρει την υπο­γρα­φή της σημε­ρι­νής και της προη­γού­με­νης ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, εκθέ­το­ντας τον ελλη­νι­κό λαό σε μεγά­λους κινδύνους.

Η  ανη­συ­χία του λαού να μετα­τρα­πεί σε οργα­νω­μέ­νο αυτο­τε­λή αγώ­να για να ξηλω­θούν όλες οι ξένες βάσεις, να μην υπο­γρα­φεί η νέα ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία, να γυρί­σουν τα στρα­τεύ­μα­τα από το εξω­τε­ρι­κό, για απε­μπλο­κή από τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Για να ανοί­ξει ο δρό­μος της απο­δέ­σμευ­σης από όλες τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις, με τον λαό στην εξουσία».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο