Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΕ υπεκφεύγει στο αίτημα του ΚΚΕ για κατάθεση των συμβολαίων για τα εμβόλια με τους φαρμακευτικούς ομίλους

«Υπεκ­φεύ­γει η ΕΕ στο αίτη­μα της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ για κατά­θε­ση των συμ­βο­λαί­ων για τα εμβό­λια με τους φαρ­μα­κευ­τι­κούς ομί­λους» επι­ση­μαί­νει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Όπως ανα­φέ­ρει, «παρά­τα­ση 15 ακό­μα ημε­ρών ζητά η Διεύ­θυν­ση Υγεί­ας της Κομι­σιόν για να απα­ντή­σει στο αίτη­μα της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ, να γνω­στο­ποι­ή­σει τα έγγρα­φα των συμ­βο­λαί­ων που έχει συνά­ψει η ΕΕ με τους φαρ­μα­κευ­τι­κούς ομί­λους με τους όρους και τις δεσμεύ­σεις των συμ­φω­νιών. Στην επι­στο­λή της επι­κα­λεί­ται ότι χρειά­ζε­ται “χρό­νο για εσω­τε­ρι­κές δια­βου­λεύ­σεις και μια διε­ξο­δι­κή ανά­λυ­ση του αιτή­μα­τος”. Μετα­θέ­τει δε την απά­ντη­ση της για τις 12 Ιανουαρίου».

«Η στά­ση αυτή της Κομι­σιόν γεν­νά σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά, πολύ περισ­σό­τε­ρο που αυτή η χρο­νι­κή μετά­θε­ση σημαί­νει ότι θα έχουν μεσο­λα­βή­σει οι εγκρί­σεις των εμβο­λί­ων από τα κρά­τη μέλη και θα έχει ξεκι­νή­σει κι η χορή­γη­ση του, με βάση τις ως τώρα ανα­κοι­νώ­σεις των κυβερ­νή­σε­ων της ΕΕ» τονί­ζει η ΕΟ του ΚΚΕ και υπο­γραμ­μί­ζει καταλήγοντας:

«Το αίτη­μα του ΚΚΕ είναι ξεκά­θα­ρο: να δοθούν αμέ­σως τα συμ­βό­λαια των συμ­φω­νιών ΕΕ-φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νιών για­τί είναι ανά­γκη οι λαοί να γνω­ρί­ζουν όλη την αλή­θεια για τη δια­σφά­λι­ση της υγεί­ας τους και για το τί συμ­φω­νί­ες κλεί­νο­νται με τα δικά τους λεφτά που είναι πάνω από κάθε εμπο­ρι­κό απόρρητο».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο