Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εισηγείται τη συνέχιση του εμβολιασμού με AstraZeneca στη χώρα μας

Σε ομό­φω­νη εισή­γη­ση για συνέ­χι­ση του εμβο­λια­σμού με το εμβό­λιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμ­φω­να με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό που έχει γίνει, κατέ­λη­ξε σήμε­ρα σε συνε­δρί­α­σή της, η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών συνε­κτι­μώ­ντας όλα τα δεδο­μέ­να, όπως ανα­φέ­ρει σε νεό­τε­ρη ανα­κοί­νω­ση της.

Στην ανα­κοί­νω­ση αναφέρεται :

«Η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­σή της (16–3‑2021) εξέ­τα­σε εκ νέου το θέμα που προ­έ­κυ­ψε με ανα­φο­ρές για μεμο­νω­μέ­να περι­στα­τι­κά θρομ­βο­εμ­βο­λι­κών επει­σο­δί­ων σε άτο­μα που είχαν εμβο­λια­στεί με το εμβό­λιο της AstraZeneca, μετά και την προ­λη­πτι­κή προ­σω­ρι­νή ανα­στο­λή των εμβο­λια­σμών από επι­πλέ­ον χώρες.

Η Επι­τρο­πή εξέ­τα­σε τα μέχρι σήμε­ρα δια­θέ­σι­μα δεδο­μέ­να και ομό­φω­να κρί­νει πως δεν συντρέ­χει λόγος τρο­πο­ποί­η­σης της εισή­γη­σής της της 11/3/2021. Η Επι­τρο­πή επι­ση­μαί­νει ότι ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (ΕΜΑ) και ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας (WHO), οι οποί­οι έχουν στη διά­θε­σή τους το σύνο­λο των δεδο­μέ­νων από όλες τις χώρες συνι­στούν τη συνέ­χι­ση του εμβο­λια­σμού με το εμβό­λιο της AstraZeneca.

Επι­ση­μαί­νε­ται εκ νέου ότι η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών, σε συνερ­γα­σία με την Επι­τρο­πή Φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης του ΕΟΦ, δίνoυν από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα σε θέμα­τα ασφά­λειας των εμβο­λί­ων. Έτσι, παρα­κο­λου­θούν αδιά­λει­πτα τις αξιο­λο­γή­σεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις ανα­φο­ρές για πιθα­νές ανε­πι­θύ­μη­τες ενέρ­γειες όλων των εμβο­λί­ων κατά της νόσου COVID-19.

Συμπε­ρα­σμα­τι­κά, η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών συνε­κτι­μώ­ντας όλα τα δεδο­μέ­να ειση­γεί­ται ομό­φω­να τη συνέ­χι­ση του εμβο­λια­σμού με το εμβό­λιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμ­φω­να με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό που έχει γίνει».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο