Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά — Το λόγο πλέον έχουν τα γραφεία τελετών

Δε μετα­δί­δε­ται ο κορο­ναϊ­ός με τη Θεία Κοι­νω­νία απο­φάν­θη­κε η Ιερά Σύνο­δος τη στιγ­μή που οι επι­στή­μο­νες είναι κάθε­τοι ως προς την επι­κιν­δυ­νό­τη­τά της: «Οι συστά­σεις αυτές φυσι­κά (σ.σ. για τον κορο­ναϊό) δεν περι­λαμ­βά­νουν εξαι­ρέ­σεις για λόγους θρη­σκευ­τι­κούς, μυστη­ρια­κούς ή μετα­φυ­σι­κούς» (από την ανα­κοί­νω­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών).

Και μάλι­στα δεν περιο­ρί­ζεται στη διά­γνω­ση η Ιερά Σύνο­δος αλλά προ­χω­ρά και σε μέτρα αντι­με­τώ­πι­σης της επι­δη­μί­ας, οι παπά­δες ανά την Ελλά­δα θα κάνουν δέη­ση για απο­τρο­πή της εξά­πλω­σης της νόσου!!!!!!!!!!!!

Αν δεν ήταν τόσο σοβα­ρά τα πράγ­μα­τα και ο κίν­δυ­νος αφα­νι­σμού ακό­μα και εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώ­πων ανά τον κόσμο, θα ήταν ένα καλό καλα­μπού­ρι, μια ακό­μη από­δει­ξη του σκο­τα­δι­σμού και του αντιε­πι­στη­μο­νι­κού χαρα­κτή­ρα της θρη­σκεί­ας. Όμως τα πράγ­μα­τα είναι σοβα­ρά και πλέ­ον δεν μπο­ρούν να σιω­πούν σε τέτοιες αντιε­πι­στη­μο­νι­κές δηλώ­σεις τόσο η ηγε­σία του αρμό­διου κρα­τι­κού οργα­νι­σμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγε­σία του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου (ΠΙΣ), όπως κατά απα­ρά­δε­κτο τρό­πο έπρατ­ταν μέχρι υπο­τάσ­σο­ντας την επι­στη­μο­νι­κή αλή­θεια και την ανά­γκη προ­στα­σία της κοι­νω­νί­ας στην ισχυ­ρή επιρ­ροή και δύνα­μη της Εκκλησίας.

Αυτή η (εχθρι­κή στον άνθρω­πο και την κοι­νω­νία) ανα­κοί­νω­ση έρχε­ται τη στιγ­μή που στην Ισπα­νία, στην Ιτα­λία, στη Ρου­μα­νία λαμ­βά­νο­νται μέτρα τόσο όσον αφο­ρά τον εκκλη­σια­σμό όσο και τη Θεία Κοι­νω­νία (στην Ιτα­λία απα­γο­ρεύ­τη­καν ακό­μη και οι κηδεί­ες, στην Ισπα­νία αντί­στοι­χη με τη Θεία Κοι­νω­νία πρά­ξη, στη Ρου­μα­νία ‑όχι ότι είναι αρκε­τό- η Θεία κοι­νω­νία θα γίνε­ται με ατο­μι­κό πλα­στι­κό κουταλάκι).

Και ενώ για την Πύρ­γο υπήρ­ξε παρέμ­βα­ση εισαγ­γε­λέα για όσους κατά την καταγ­γε­λία του δημάρ­χου «σπά­σα­νε» την καρα­ντί­να, ενδια­φέ­ρον έχει αν οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές πρά­ξουν τα αντί­στοι­χα και στην περί­πτω­ση της Ιεράς Συνόδου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο