Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μούτρα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών- Κοινή δήλωση Σ. Αβραμόπουλου και Σ. Ζαριανόπουλου

Τη νέα προ­κλη­τι­κή παρου­σία του πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Ελλά­δα, Τζ. Πάιατ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, για την επι­θε­ώ­ρη­ση του λιμα­νιού της πόλης, που έχει μετα­τρα­πεί σε βάση «διεκ­πε­ραί­ω­σης» των αμε­ρι­κα­νι­κών δυνά­με­ων σε όλη την περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων, σχο­λιά­ζουν με κοι­νή τους δήλω­ση ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος.

Μετα­ξύ άλλων αναφέρουν:

«“Στρα­τη­γέ μου, ιδού ο στρα­τός σας”, ανα­φώ­νη­σε υπουρ­γός της “Δεξιάς”, πριν από 60 χρό­νια, δεί­χνο­ντας Ελλη­νες στρα­τιώ­τες σε Αμε­ρι­κα­νό στρα­τη­γό που υποδεχόταν.

“Πρό­ε­δρε, ιδού ο «μεντε­σές» σας για τα σχέ­διά σας”, ανα­φώ­νη­σε ο “αρι­στε­ρός” Τσί­πρας δεί­χνο­ντας την Ελλά­δα, στον κατά δήλω­σή του “δια­βο­λι­κά καλό” ακρο­δε­ξιό Τραμπ. Ο ίδιος τώρα, προ­ε­κλο­γι­κά, στή­νει δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κά” μέτω­πα κατά της ακροδεξιάς.

“Κύριε πρέ­σβη των ΗΠΑ, ιδού το λιμά­νι σας”, έλε­γε κατ’ ουσί­αν ο κ. Τζι­τζι­κώ­στας υπο­δε­χό­με­νος τον Αμε­ρι­κα­νό πρέ­σβη Πάιατ στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης που βρώ­μι­σε πάλι από ΝΑΤΟι­κούς δολοφόνους.

Η πρό­σφα­τη έκθε­ση του αμε­ρι­κα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών για την Ελλά­δα υλο­ποιεί­ται: “Παρέμ­βα­ση της αμε­ρι­κά­νι­κης πρε­σβεί­ας σε όλη την Ελλά­δα με επι­χει­ρη­μα­τί­ες, πανε­πι­στή­μια, εκκλη­σί­ες, ΜΚΟ, Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης για να ανα­δει­χτεί σε κεντρι­κή και τοπι­κή πολι­τι­κή σκη­νή νέα γενιά ηγε­τών, φιλι­κών προς τις ΗΠΑ”.

Γι’ αυτό η συντε­ταγ­μέ­νη σιω­πή των πολυά­ριθ­μων “σωτή­ρων” της πόλης, υπο­ψή­φιων περι­φε­ρειαρ­χών και δημάρ­χων (που θα ήθε­λαν να βρί­σκο­νται στη θέση του κ. Τζι­τζι­κώ­στα αλλά δεν το προ­βλέ­πει η εθι­μο­τυ­πία) γι’ αυτόν τον εξευ­τε­λι­σμό της πόλης και των κατοί­κων της. “Μού­γκα” από τους υπο­ψη­φί­ους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, της Χρυ­σής Αυγής, δήθεν “ανε­ξάρ­τη­τους”.

“Προ­δό­τες της Μακε­δο­νί­ας” και “μακε­δο­νο­μά­χοι” στέ­κο­νται κλα­ρί­νο στους συγ­γρα­φείς της επαί­σχυ­ντης, επι­κίν­δυ­νης συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Βάζουν σε κίν­δυ­νο την “καθη­με­ρι­νό­τη­τα” της πόλης, για την οποία “κόπτο­νται”, κάνο­ντας το λιμά­νι βάση δολο­φό­νων, στο στό­χα­στρο των παγκό­σμιων αντι­πά­λων τους.

Ο πρέ­σβης Πάιατ, οργα­νω­τής του πρα­ξι­κο­πή­μα­τος στην Ουκρα­νία, ξεσα­λώ­νει: “Υπάρ­χει ρώσι­κη ανά­μει­ξη στις ελλη­νι­κές εκλο­γές”. Δηλα­δή, ψηφί­στε ό,τι σας πούμε».

Καλούν κάθε αρι­στε­ρό, προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο της πόλης, κάθε έντι­μο Θεσ­σα­λο­νι­κιό να απα­ντή­σει στο πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα: «Θα εκλέ­ξει “ηγε­τί­σκους” κατά παραγ­γε­λία των Αμε­ρι­κο­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών; ΣΥΡΙ­ΖΑί­ων, Νεο­δη­μο­κρα­τών, ΠΑΣΟ­Κων, δήθεν ανε­ξάρ­τη­των, δήθεν “πατριω­τών”, δεν έχει σημα­σία αφού έχουν τη “βού­λα” της πρε­σβεί­ας. ‘Η θα ενι­σχύ­σει το ΚΚΕ και τη “Λαϊ­κή Συσπείρωση”;».

Θυμί­ζουν ότι «η μάχη του ’99 στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης ενά­ντια στους ΝΑΤΟι­κούς δολο­φό­νους της Γιου­γκο­σλα­βί­ας συνε­χί­ζε­ται». Και προ­τρέ­πουν: «Το ’99, στεί­λα­με τους ΝΑΤΟι­κούς δολο­φό­νους της Γιου­γκο­σλα­βί­ας από το λιμά­νι να ψάχνο­νται στη λαχα­να­γο­ρά. Τώρα να τους στεί­λου­με ακό­μα παρα­πέ­ρα. Η Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, η Ελλά­δα είναι για το λαό της, δεν είναι για τα μού­τρα τους».

ΚΚΕ: Όχι στη μετα­τρο­πή του λιμα­νιού Θεσ­σα­λο­νί­κης σε ορμη­τή­ριο θανά­του των αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών ιμπεριαλιστών

Ποιούς προ­στα­τεύ­ουν τα ΜΑΤ στο λιμά­νι της Θεσσαλονίκης;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο