Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε μια νέα σφαγή σε χιλιάδες πεινασμένα στόματα που περίμεναν βοήθεια»

Νέο αιμα­τη­ρό χτύ­πη­μα κατά αμά­χων σημειώ­θη­κε σήμε­ρα στο κατε­στραμ­μέ­νο από τον πόλε­μο βόρειο τμή­μα της πόλης της Γάζας, ενώ ο κόσμος περί­με­νε στην ουρά για ανθρω­πι­στι­κή βοήθεια.

«Η ισραη­λι­νή κατο­χή διέ­πρα­ξε μια νέα σφα­γή σε χιλιά­δες πει­να­σμέ­να στό­μα­τα που περί­με­ναν βοή­θεια», κατήγ­γει­λε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κού­ντρα, σε δήλω­ση στο Telegram. Ο ίδιος έκα­νε γνω­στό πως απ’ την επί­θε­ση, που σημειώ­θη­κε στον κυκλι­κό κόμ­βο του Κου­βέιτ στην πόλη της Γάζας, σκο­τώ­θη­καν του­λά­χι­στον 20 άνθρω­ποι και τραυ­μα­τί­στη­καν άλλοι 150. Το χτύ­πη­μα μετέ­δω­σε νωρί­τε­ρα το Al Jazeera.

Ο αριθ­μός των νεκρών είναι πιθα­νό να αυξη­θεί για­τί δεκά­δες τραυ­μα­τί­στη­καν σοβα­ρά. Τα θύμα­τα νοση­λεύ­ο­νται στο νοσο­κο­μείο αλ Σίφα, στο οποίο δεν υπάρ­χουν ιατρι­κές προ­μή­θειες και εργά­ζο­νται μόνο λίγοι για­τροί, είπε ο αλ-Κούντρα.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός λέει ότι εξε­τά­ζει τους ισχυ­ρι­σμούς ότι οι δυνά­μεις του άνοι­ξαν πυρ ενα­ντί­ον πλή­θους Παλαι­στι­νί­ων που περί­με­ναν βοή­θεια στη βόρεια Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν περιοχές γύρω από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Χαν Γιούνις

Οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις συνε­χί­ζουν την εγκλη­μα­τι­κή επι­χεί­ρη­σή τους στην Χαν Γιου­νίς, χτυ­πώ­ντας αμά­χους, βομ­βαρ­δί­ζο­ντας αστα­μά­τη­τα περιο­χές γύρω από τα δύο νοσο­κο­μεία της πόλης.

Τα νοσο­κο­μεία Νάσερ και αλ Αμάλ, είναι περι­κυ­κλω­μέ­να από ισραη­λι­νά άρμα­τα μάχης και πεζι­κό, παγι­δεύ­ο­ντας για­τρούς, ασθε­νείς και εκτο­πι­σμέ­νους που έχουν βρει κατα­φύ­γιο μέσα και γύρω από τις ιατρι­κές εγκαταστάσεις.

Υγειο­νο­μι­κοί αξιω­μα­τού­χοι στη Γάζα επε­σή­μα­ναν ότι του­λά­χι­στον 50 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες στη Χαν Γιού­νις, ανά­με­σά τους και δύο παι­διά από ισραη­λι­νό αερο­πο­ρι­κό πλήγ­μα ενα­ντί­ον κατοικίας.Πλέον οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις έχουν περι­κυ­κλώ­σει την πόλη η οποία υφί­στα­ται πυρά από αέρος και ξηράς σχε­δόν χωρίς δια­κο­πή, καταγ­γέλ­λουν οι κάτοικοι.

Οι περισ­σό­τε­ροι από τους 2,3 εκα­τομ­μύ­ρια κατοί­κους της Λωρί­δας της Γάζας στοι­βά­ζο­νται πλέ­ον στη Χαν Γιού­νις και σε μικρό­τε­ρες πόλεις πιο βόρεια και νότια, αφού εκδιώ­χθη­καν από το βόρειο τμή­μα του θύλα­κα στην πρώ­τη φάση των στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων του Ισραήλ.

Εξάλ­λου λόγω του απο­κλει­σμού των νοσο­κο­μεί­ων, είναι αδύ­να­τη η μετα­φο­ρά εκεί τραυ­μα­τιών και νεκρών.

Τα πυρά των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων ανά­γκα­σαν πολ­λούς εκτο­πι­σμέ­νους και αρχί­σουν και πάλι την ανα­ζή­τη­ση για ασφα­λές κατα­φύ­γιο, δήλω­σαν για­τροί και κάτοικοι.

Κάτοι­κοι κατήγ­γει­λαν χθες, Τετάρ­τη, ότι οι προει­δο­ποι­ή­σεις των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων να απο­μα­κρυν­θούν οι άμα­χοι από τις περιο­χές στη γραμ­μή του πυρός έγι­ναν αφού είχαν ξεκι­νή­σει οι επι­χει­ρή­σεις και ο κεντρι­κός δρό­μος που οδη­γεί έξω από τη Χαν Γιού­νις είχε ήδη κλείσει.

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο