Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η κάνναβη βγαίνει από το περιθώριο»

«Η κάν­να­βη βγαί­νει από το περι­θώ­ριο», ήταν ο τίτλος πολυ­σέ­λι­δου αφιε­ρώ­μα­τος της κυρια­κά­τι­κης «Αυγής» στα «οφέ­λη» από την εμπο­ρι­κή (και όχι μόνο) χρή­ση της κάν­να­βης. Το δημο­σί­ευ­μα λει­τουρ­γεί περί­που ως δια­φή­μι­ση των επι­χει­ρή­σε­ων που δρα­στη­ριο­ποιού­νται ήδη στην καλ­λιέρ­γεια και τυπο­ποί­η­ση προ­ϊ­ό­ντων κάν­να­βης, αλλά και ως ντε­λά­λης των επεν­δυ­τι­κών «ευκαι­ριών» που ανοί­γο­νται με τις τελευ­ταί­ες νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες της κυβέρνησης.

Την αθώ­ω­ση της κάν­να­βης και τον έμμε­σο εξω­ραϊ­σμό της μαστού­ρας συμπλη­ρώ­νουν δημο­σιεύ­μα­τα για τη λει­τουρ­γία των πρώ­των ATM προ­ϊ­ό­ντων κάν­να­βης στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ακρι­βώς περί­ο­δο, συζη­τιέ­ται στη Βου­λή το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τη δημιουρ­γία «χώρων ελεγ­χό­με­νης χρή­σης», όπως και για την ενερ­γό­τε­ρη εμπλο­κή ΜΚΟ και ιδιω­τών στη «μεί­ω­ση της βλά­βης» από τα ναρ­κω­τι­κά, ενώ στους κρα­τι­κούς φορείς πρό­λη­ψης και απε­ξάρ­τη­σης γενι­κεύ­ε­ται η «ευε­λι­ξία» στην εργα­σία, που σημαί­νει αδυ­νά­τι­σμα του έργου και του ρόλου τους.

Να σημειω­θεί ότι στο ζήτη­μα της κάν­να­βης, όσο και στη δημιουρ­γία χώρων ελεγ­χό­με­νης χρή­σης, συμ­φω­νούν από­λυ­τα οι υπο­ψή­φιοι των ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ — ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθή­νας, δίνο­ντας από κοι­νού το στίγ­μα της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που υπε­ρα­σπί­ζο­νται και σε αυτόν τον ευαί­σθη­το τομέα.

Πράγ­μα­τι, λοι­πόν, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και όλων των αστι­κών κομ­μά­των, η κάν­να­βη και γενι­κό­τε­ρα η μαστού­ρα «βγαί­νουν από το περι­θώ­ριο», όπου σπρώ­χνο­νται ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο οι χρή­στες, η νεο­λαία, τα δικαιώ­μα­τα και οι σύγ­χρο­νες ανά­γκες της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο