Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κερδοφορία της εργοδοσίας υπαίτια για την τρομοκρατία σε βάρος του μαθητευόμενου μάγειρα

Το περι­στα­τι­κό εργο­δο­τι­κής αυθαι­ρε­σί­ας και τρο­μο­κρα­τί­ας σε βάρος μαθη­τευό­με­νου μάγει­ρα στην Κέρ­κυ­ρα καταγ­γέλ­λει ο Κερ­κυ­ραϊ­κός Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων.

Σημειώ­νει ότι «το μεσαιω­νι­κό μαρ­τύ­ριο που υπέ­στη ο συνά­δελ­φος, ούτε μεμο­νω­μέ­νη περί­πτω­ση είναι ούτε οφεί­λε­ται στην “κακιά την ώρα”!

  • Αντί­στοι­χες κατα­στά­σεις βιώ­νουν ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι στα κάτερ­γα που ονο­μά­ζο­νται “εργα­σια­κοί χώροι” και ιδιαί­τε­ρα οι νέοι!
  • Δεν έχει περά­σει και­ρός από τις καταγ­γε­λί­ες του Σωμα­τεί­ου μας για τις συν­θή­κες εργα­σί­ας σε εργο­λά­βους στην καθα­ριό­τη­τα και στην απο­κο­μι­δή των απορ­ριμ­μά­των, στα σού­περ μάρ­κετ, σε μεγά­λες αλυ­σί­δες, ντό­πιες και ξένες!
  • Δεν είναι λίγα τα εργο­δο­τι­κά εγκλή­μα­τα που έχουν συντε­λε­στεί και στο νησί μας, απόρ­ροια αυτών των συν­θη­κών (θάνα­τος εργα­ζο­μέ­νου στο αερο­δρό­μιο, απώ­λεια ματιού εργα­ζό­με­νου σε σού­περ μάρ­κετ, λιπο­θυ­μί­ες, απει­λές ολό­κλη­ρων οικο­γε­νειών, εγκύ­ων γυναι­κών, εντα­τι­κο­ποί­η­ση, απλη­ρω­σιά, εκδι­κη­τι­κές απο­λύ­σεις κ.ά.)

Η στό­χευ­ση της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας ξεκά­θα­ρη… Να τους κάνει να σκύ­ψουν το κεφά­λι, να μην διεκ­δι­κούν, να φοβού­νται και να ανα­σά­νουν ακό­μα, να μην εμπι­στεύ­ο­νται ούτε τον ίσκιο τους, για να μην δια­σα­λευ­τεί η κερ­δο­φο­ρία των μεγά­λων αφε­ντι­κών. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κή και εντε­λώς κυνι­κή η δημό­σια δήλω­ση της εργο­δο­σί­ας του εν λόγω εστια­το­ρί­ου, ότι δηλα­δή “ένας άνθρω­πος που δεν είναι ευχα­ρι­στη­μέ­νος σε μία επι­χεί­ρη­ση σηκώ­νε­ται και φεύ­γει…” Έτσι απλά και ξεδιά­ντρο­πα… Για να συνε­χί­ζουν εκεί­νοι να πλου­τί­ζουν ανε­νό­χλη­τοι σε βάρος μας! Είναι αυτό που λένε “και σε όποιον αρέσει”!

  • Εξάλ­λου, “αέρα στα πανιά” των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών έχουν δώσει όλα τα μέτρα που έχουν ψηφί­σει όλες οι μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σεις, όλα τα κόμ­μα­τα που “πίνουν νερό” στο όνο­μα της επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ.ά.)
  • Αυτές είναι οι θέσεις εργα­σί­ας που προ­ε­κλο­γι­κά υπό­σχο­νταν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
  • Αυτή είναι η εφαρ­μο­γή στην πρά­ξη της δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης του ΣΥΡΙΖΑ και της βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης της ΝΔ. Αυτή είναι με δύο λόγια η ανά­πτυ­ξη” -αυγά­τι­σμα- της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγα­λο­ερ­γο­δο­τών που πατά­ει κυριο­λε­κτι­κά επί πτω­μά­των, που χρη­σι­μο­ποιεί ως καύ­σι­μη ύλη τις ζωές μας και τις ζωές των παι­διών μας!

Καλού­με τους μαθη­τευό­με­νους, τους υπό­λοι­πους εργα­ζό­με­νους να μην φοβη­θούν όποια απει­λή, όποια τρο­μο­κρα­τία. Κανείς δεν είναι μόνος! Παράλ­λη­λα, προει­δο­ποιού­με την εργο­δο­σία να μην τολ­μή­σει να πει­ρά­ξει ούτε τρί­χα από τα μαλ­λιά των άλλων ασκού­με­νων και μαθη­τευό­με­νων για­τί θα μας βρει μπρο­στά της. Εδώ υπάρ­χουν ταξι­κά σωμα­τεία, εδώ υπάρ­χει ΠΑΜΕ και αυτές οι μεθο­δεύ­σεις και πρα­κτι­κές δεν θα μεί­νουν ανα­πά­ντη­τες! Μας αφο­ρούν όλους! Παράλ­λη­λα, απαι­τού­με να μην χάσει ο ασκού­με­νος την χρο­νιά του και να συνε­χί­σει κανο­νι­κά. Καλού­με τέλους όλους τους εργα­ζό­με­νους να καταγ­γεί­λουν στο Σωμα­τείο μας, ό,τι συμ­βαί­νει στους εργα­σια­κούς τους χώρους. Να συσπει­ρω­θούν και να παλέ­ψουν με ταξι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό μέσα από τις γραμ­μές των ταξι­κών Σωμα­τεί­ων, για να βάλου­με φρέ­νο στην εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία, για να ανα­κτή­σου­με τις απώ­λειες που είχα­με όλα αυτά τα χρό­νια, για να ανοί­ξει ο δρό­μος της ικα­νο­ποί­η­σης των σύγ­χρο­νων ανα­γκών μας, να στα­μα­τή­σει ορι­στι­κά κάθε εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο!

🔴  Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες 

🔴  Περνάμε στην αντεπίθεση 

Την απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση της εργο­δο­σί­ας που δέχτη­κε σπου­δα­στής κατά τη διάρ­κεια της πρα­κτι­κής του άσκη­σης σε γνω­στό εστια­τό­ριο της Κέρ­κυ­ρας καταγ­γέλ­λει και η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ στον Επι­σι­τι­σμό, Του­ρι­σμό και στα Ξενο­δο­χεία. Παράλ­λη­λα καλεί κάθε σωμα­τείο, κάθε εργα­ζό­με­νο στο κλά­δο να κατα­δι­κά­σει αυτό το γεγο­νός με κάθε τρό­πο και πρωτοβουλία.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο