Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Λάτσιο ζητά από την Amazon Prime να κόψει τη σκηνή, στην οποία ο Μαραντόνα τους αποκαλεί «φασίστες»

Η Λάτσιο προ­σέγ­γι­σε τους δημιουρ­γούς της σει­ράς «Maradona: Blessed Dream» του Amazon Prime, ζητώ­ντας να «κοπεί» σκη­νή, στην οποία το σύνο­λο του συλ­λό­γου της Ρώμης χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ως φασίστες.

Η σει­ρά, η οποία ακο­λου­θεί τη ζωή του θρύ­λου της Νάπο­λι και της Αργε­ντι­νής, περι­λαμ­βά­νει μια σκη­νή όπου ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να λέει: «αυτοί οι φασί­στες θέλουν να μας ταπει­νώ­σουν», ανα­φε­ρό­με­νος στη Λάτσιο.

«Η ανα­φο­ρά στον φασι­σμό είναι ακό­μη πιο απε­χθής για­τί προ­κα­λεί­ται με σαφή συκο­φα­ντι­κή πρό­θε­ση», ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση στην ιστο­σε­λί­δα του συλ­λό­γου, προ­σθέ­το­ντας: «Κατα­φέρ­νει με εξαι­ρε­τι­κό απο­τέ­λε­σμα να προ­σβά­λει μια ολό­κλη­ρη βάση και ομά­δα, να απο­μα­κρύ­νε­ται από την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αλλά και από τις σκέ­ψεις του ίδιου του Μαρα­ντό­να, ο οποί­ος έδει­ξε σε πολ­λές περι­πτώ­σεις ότι ήταν φίλος της Λάτσιο».

Η Λάτσιο ζήτη­σε από την Amazon Prime να κοπεί η σκη­νή που είναι «τόσο απί­θα­νη, όσο και επώ­δυ­νη», καθώς «στε­ρεί­ται σεβα­σμού προς τους οπα­δούς της Λάτσιο και τη μνή­μη ενός μεγά­λου πρωταθλητή».

Μερί­δα οπα­δών της Λάτσιο έχει ιστο­ρι­κό ακρο­δε­ξιού εξτρε­μι­σμού, ενώ στο σύλ­λο­γο είχε επι­βλη­θεί πρό­στι­μο από την UEFA και κλεί­σι­μο τμή­μα­τος του γηπέ­δου της για έναν αγώ­να τον Οκτώ­βριο του 2019, όταν οπα­δοί κατα­γρά­φη­καν να κάνουν φασι­στι­κούς χαι­ρε­τι­σμούς κατά τη διάρ­κεια της ανα­μέ­τρη­σης του Europa League, απέ­να­ντι στη Ρεν.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο