Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Μόσχα δηλώνει ότι συνέλαβε έναν Ουκρανό «σαμποτέρ»

Λίγες ώρες μετά τις καταγ­γε­λί­ες της Ρωσί­ας για το θάνα­το ‑από ρωσι­κά πυρά- πέντε Ουκρα­νών στρα­τιω­τών που επι­χεί­ρη­σαν να εισέλ­θουν σε ρωσι­κό έδα­φος, ο αρχη­γός της FSB, της ρωσι­κής υπη­ρε­σί­ας ασφα­λεί­ας, δήλω­σε ότι στο πλαί­σιο του ίδιου συμ­βά­ντος συνε­λή­φθη και ένας Ουκρα­νός «σαμπο­τέρ».

Μιλώ­ντας στην έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας τη Δευ­τέ­ρα, ο διευ­θυ­ντής της FSB, Αλε­ξά­ντερ Μπορτ­νί­κοφ, είπε ότι δύο ομά­δες δολιο­φθο­ράς εισήλ­θαν στο ρωσι­κό έδα­φος από την αυτο­α­πο­κα­λού­με­νη Λαϊ­κή Δημο­κρα­τία του Λου­γκάνσκ νωρί­τε­ρα την ίδια ημέρα.

Πρό­σθε­σε ότι και οι δύο ομά­δες εξου­δε­τε­ρώ­θη­καν «ως απο­τέ­λε­σμα της μάχης με τους συνο­ριο­φύ­λα­κές μας και δυνά­μεις του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας». Σύμ­φω­να με τον Μπόρτ­νι­κοφ, η κατά­στα­ση στα σύνο­ρα είναι πλέ­ον στα­θε­ρή και υπό έλεγχο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι νωρί­τε­ρα η Ρωσία είχε καταγ­γεί­λει ότι στο πλαί­σιο μαχών για την απο­τρο­πή της διείσ­δυ­σης μιας ουκρα­νι­κής ομά­δας δολιο­φθο­ράς και ανα­γνώ­ρι­σης σε ρωσι­κό έδα­φος είχαν σκο­τω­θεί πέντε από τους στρα­τιώ­τες του Κιέ­βου και δύο οχή­μα­τα μάχης καταστράφηκαν.

Ο στρα­τός της Ουκρα­νί­ας, ωστό­σο, είπε ότι οι ισχυ­ρι­σμοί της Μόσχας για από­πει­ρα επί­θε­σης που ενορ­χη­στρώ­θη­κε από σαμπο­τέρ είναι ψευδείς.

«Δεν υπάρ­χουν θύμα­τα μετα­ξύ των στρα­τιω­τών των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας και των συνο­ρια­κών στρα­τευ­μά­των της FSB της Ρωσί­ας», ανέ­φε­ραν.

Σύμ­φω­να με τη Νότια Στρα­τιω­τι­κή Περι­φέ­ρεια, η ομά­δα δολιο­φθο­ράς ανα­κα­λύ­φθη­κε από το συνο­ρια­κό από­σπα­σμα της FSB τη Δευ­τέ­ρα, 21 Φεβρουα­ρί­ου, περί­που στις 06:00 ώρα Μόσχας στην περιο­χή του οικι­σμού Mityakinskaya (Περι­φέ­ρεια Ροστόφ) στην τμή­μα των κρα­τι­κών συνό­ρων της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας με την Ουκρανία.

Για να συλ­λά­βουν τους σαμπο­τέρ, οι συνο­ριο­φύ­λα­κες ζήτη­σαν ενι­σχύ­σεις από τη μονά­δα της Νότιας Στρα­τιω­τι­κής Περι­φέ­ρειας, που δια­τέ­θη­κε για την επι­χει­ρη­σια­κή κάλυ­ψη των συνό­ρων, ανα­φέ­ρει η έκθεση.

Κατά τη συμπλο­κή για την έκτα­κτη εκκέ­νω­ση της ομά­δας σαμπο­τάζ από το έδα­φος της Ουκρα­νί­ας μέσω των κρα­τι­κών συνό­ρων με τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία, εισήλ­θαν δύο οχή­μα­τα μάχης πεζι­κού των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Ουκρα­νί­ας. Ωστό­σο, μια μονά­δα των Ρωσι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων που έφτα­σε στο πεδίο της μάχης κατέ­στρε­ψε και τα δύο οχή­μα­τα μάχης πεζι­κού με αντιαρ­μα­τι­κά όπλα, ανέ­φε­ρε η Νότια Στρα­τιω­τι­κή Περιφέρεια.

Νωρί­τε­ρα τη Δευ­τέ­ρα, το Κέντρο Δημο­σί­ων Σχέ­σε­ων (ЦОС ‑CSP) της Ομο­σπον­δια­κής Υπη­ρε­σί­ας Ασφα­λεί­ας της Ρωσί­ας ανέ­φε­ρε ότι ένα βλή­μα που εκτο­ξεύ­τη­κε από το έδα­φος της Ουκρα­νί­ας κατέ­στρε­ψε ολο­σχε­ρώς φυλά­κιο υπη­ρε­σί­ας των συνο­ριο­φυ­λά­κων στην περιο­χή του Ροστόφ κοντά στα κρα­τι­κά σύνορα.

Фото: URA.RU | ТАСС (αρχεί­ου)

Στο χρη­μα­τι­στή­ριο οι ειδή­σεις για σαμπο­τέρ από την Ουκρα­νία ανέ­στει­λαν την ελα­φρά ανά­καμ­ψη του ρουβλίου

(Πηγή: RT+interfax)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο