Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η πρόεδρος του δικαστηρίου «δεν είδε» το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη…

«Με ενη­μέ­ρω­σαν από έδρας ότι σήμε­ρα έγι­νε πάλι εδώ ένας ναζι­στι­κός χαι­ρε­τι­σμός, εγώ δεν είδα». Αυτά δήλω­σε η πρό­ε­δρος του δικα­στη­ρί­ου όπου διε­ξά­γε­ται η δίκη της Χρυ­σής Αυγής κ. Σοφία Πανου­τσα­κο­πού­λου ανα­φο­ρι­κά με το ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό που έκα­νε ο φασί­στας Κων­στα­ντί­νος Πλεύρης.

Για άλλη μια φορά η πρό­ε­δρος του δικα­στη­ρί­ου «δεν είδε» και «δεν άκου­σε», παρά μόνο ενη­με­ρώ­θη­κε «εκ των υστέ­ρων». Σημειώ­νε­ται ότι αυτή είναι η τρί­τη (!) φορά που ο συνή­γο­ρος του χρυ­σαυ­γί­τη Λαγού προ­βαί­νει σε τέτοιες προ­σβλη­τι­κές και χυδαί­ες χει­ρο­νο­μί­ες εντός της δικα­στι­κής αίθου­σας. Και ενώ όλοι παρα­τή­ρη­σαν το ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό του φασί­στα, η κ. Πρό­ε­δρος δεν τον πρόσεξε…

Δεν έμει­νε εκεί, όμως, η κ. Πανου­τσα­κο­πού­λου. Με αφορ­μή τα «χάιλ χίτλερ» του Πλεύ­ρη, η πρό­ε­δρος απα­γό­ρευ­σε από δω και στο εξής οποια­δή­πο­τε εκδή­λω­ση, με λόγια ή πρά­ξεις, που δια­τα­ρά­σουν την συνε­δρί­α­ση του δικα­στη­ρί­ου. «Από εδώ και στο εξής δεν επι­τρέ­πε­ται κανε­νός είδους χαι­ρε­τι­σμός, επι­φώ­νη­μα, χει­ρο­κρό­τη­μα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμι­μα μέτρα» σημεί­ω­σε η ίδια.

Δηλα­δή, με απλά λόγια, η κ. Πανου­τσα­κο­πού­λου βάζει στο ίδιο τσου­βά­λι τις εμε­τι­κές χει­ρο­νο­μί­ες του ναζι­στή Πλεύ­ρη με το χει­ρο­κρό­τη­μα ή τις εύλο­γες εκδη­λώ­σεις οργής της Μάγδας Φύσ­σα!! Το ίδιο και το αυτό να χαι­ρε­τάς ναζι­στι­κά με το να ζητάς δικαιο­σύ­νη για τον αδι­κο­χα­μέ­νο Παύ­λο Φύσ­σα! Χει­ρό­τε­ρη προ­σβο­λή από αυτήν την άθλια εξί­σω­ση δεν θα μπο­ρού­σε να υπάρξει.

Ντρά­πη­κε και η ντρο­πή, κ. Πρόεδρε…

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο