Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης — Ποια στοιχεία βάρυναν στην απόφαση

Τον δρό­μο για την φυλα­κή παίρ­νει η 37χρονη μητέ­ρα του παι­διού από τον Κολω­νό μετά την απο­λο­γία της για δια­κε­κρι­μέ­νη μαστροπεία.

Ανα­κρί­τρια και Εισαγ­γε­λέ­ας έκρι­ναν ότι η μητέ­ρα της 12χρονης που έχει υπο­στεί σεξουα­λι­κή βία και εκμε­τάλ­λευ­ση δεν έπει­σε ότι είναι αμέ­το­χη σε όσα φρι­κώ­δη βίω­νε το παιδί.

Η γυναί­κα που κατη­γο­ρεί­ται ότι εξέ­δι­δε την ανή­λι­κη κόρη της ήταν από­λυ­τη, σύμ­φω­να με την υπε­ρά­σπι­ση της, ότι δεν έχει δια­πρά­ξει κάτι σε βάρος του παιδιού.

Κλαί­γο­ντας και πολ­λές φορές μην μπο­ρώ­ντας να μιλή­σει έδω­σε απα­ντή­σεις σε κρί­σι­μα ερω­τή­μα­τα που της τέθη­καν με βασι­κό­τε­ρο όλων την εξή­γη­ση της για τέσ­σε­ρα εμβά­σμα­τα που έχουν εντο­πι­στεί σε λογα­ρια­σμό της. Τα εμβά­σμα­τα αφο­ρούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατη­γο­ρού­με­νη φαί­νε­ται να ισχυ­ρί­στη­κε ότι τον συγκε­κρι­μέ­νο λογα­ρια­σμό στα­μά­τη­σε να τον χρη­σι­μο­ποιεί από τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο και άνοι­ξε άλλον, μετά από υπό­δει­ξη του λογι­στή της οικο­γέ­νειας , ώστε να εμβά­ζο­νται προ­νοια­κά επιδόματα.

Ερω­τή­σεις δέχθη­κε, επί­σης, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες και για τα μηνύ­μα­τα που φαί­νε­ται να είχε ανταλ­λά­ξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώ­ην σύζυ­γό του. Η θέση της μητέ­ρας, είναι ότι σε συνεν­νό­η­ση με την αστυ­νο­μία, αφού κατήγ­γει­λε τον Μίχο, επι­χει­ρού­σε να κρα­τή­σει επα­φή με τον 53χρονο για να μην κατα­λά­βει κάτι.

Όμως, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, τόσο τα εμβά­σμα­τα σε λογα­ρια­σμό της από «πελά­τες» της μικρής, όσο και τα μηνύ­μα­τα του απρο­στά­τευ­του παι­διού που βίω­νε τη φρί­κη, που έγρα­φε «τα λεφτά στη μάνα μου», ήταν στοι­χεία που θεω­ρή­θη­καν από τις δικα­στι­κές αρχές πολύ ισχυ­ρά για να μεί­νει η μητέ­ρα του παι­διού εκτός φυλακής.

Επί­σης επι­βα­ρυ­ντι­κό ήταν το στοι­χείο ότι το παι­δά­κι έλει­πε πάρα πολ­λές ώρες από το σπί­τι για να μπο­ρεί να «αντα­πο­κρί­νε­ται» στα ερω­τι­κά ραντε­βού και η μητέ­ρα του δεν δικαιο­λο­γεί­ται να μην γνω­ρί­ζει πού το ανή­λι­κο βρι­σκό­ταν και με ποιους.

Βλέ­πο­ντας την μητέ­ρα τους να απο­χω­ρεί με χει­ρο­πέ­δες συνο­δεία αστυ­νο­μι­κών από την Ευελ­πί­δων, τα δύο ενή­λι­κα παι­διά της οικο­γέ­νειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπα­σαν σε κλά­μα­τα, φωνά­ζο­ντας τη μητέ­ρα τους.

Νωρί­τε­ρα, πριν την απο­λο­γία της μητέ­ρας, τα δύο παι­διά καθώς και η θεία κατέ­θε­σαν στην ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης και στή­ρι­ξαν τη μητέρα.

Οι τρεις άνδρες που κατη­γο­ρού­νται για γενε­τή­σιες πρά­ξεις με την ανή­λι­κη επ αμοι­βή, που είναι βαρύ κακούρ­γη­μα, θα απο­λο­γη­θούν τελι­κά την Τετάρ­τη, καθώς πήραν προ­θε­σμία ενώ οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται και βρί­σκο­νται σε πλή­ρη εξέλιξη.

Οι ψυχές στο καθαρ­τή­ριο, του Προ­σπέρ Μεριμέ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο