Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρέτζιου και η υποκρισία της κυβέρνησης όταν καλεί τις γυναίκες να μιλήσουν…

1. Δεν είναι η πρώ­τη φορά  που η πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ Αφρο­δί­τη Ρέτζιου που έρχε­ται αντι­μέ­τω­πη με την κρα­τι­κή κατα­στο­λή ασκώ­ντας τα καθή­κο­ντά της είτε ως για­τρός είτε ως εκπρό­σω­πος των συνα­δέλ­φων της νοσο­κο­μει­κών γιατρών.

Τον Αύγου­στο του 2019 ομά­δα αστυ­νο­μι­κών επι­χει­ρεί να τη συλ­λά­βει εντός του Θριά­σιο Νοσο­κο­μεί­ου για «απεί­θεια κατά της αρχής» για­τί  ούσα εφη­με­ρεύ­ου­σα ψυχί­α­τρος ζήτη­σε από αστυ­νο­μι­κό φρου­ρό κρα­τού­με­νου ασθε­νούς να μην οπλο­φο­ρεί μέσα στην Ψυχια­τρι­κή Κλι­νι­κή, στην οποία νοση­λεύ­ο­νται 34 ασθε­νείς, αφού αυτό αυτό εγκυ­μο­νεί κιν­δύ­νους για την ασφά­λεια των ασθενών.

Σήμε­ρα έλα­βε «κλή­ση για προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση» για να παρου­σια­στεί στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ομό­νοιας και «προ­κει­μέ­νου να παρά­σχει ανω­μο­τί εξη­γή­σεις» για παρά­βα­ση των άρθρων για «απεί­θεια» και «παρα­κώ­λυ­ση συγκοι­νω­νιών» σε συν­δυα­σμό με το νόμο για τις «Δημό­σιες Υπαί­θριες Συνα­θροί­σεις». Η κλή­ση αφο­ρά για κινη­το­ποί­η­ση που έγι­νε στις 24 Σεπτέμ­βρη στο υπουρ­γείο Υγεί­ας για τη λήψη μέτρων προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού

2. Σε μια συγκυ­ρία που τα δικαιώ­μα­τα των γυναι­κών βρί­σκο­νται στο προ­σκή­νιο με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες Μπε­κα­τώ­ρου και γυναι­κών από το χώρο του θεά­τρου, μια γυναί­κα επι­στή­μο­νας σύρε­ται για εξη­γή­σεις για τη συν­δι­κα­λι­στι­κή της δρά­ση. Τη στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση υπο­κρι­τι­κά αγκα­λιά­ζει τα θύμα­τα βια­σμού και κακο­ποί­η­σης και τις προ­τρέ­πει να μιλή­σουν, ζητά από μια γυναί­κα να «σκά­σει», να το «βου­λώ­σει». Με την κλή­ση της προ­έ­δρου της ΟΕΝΓΕ στέλ­νει σιω­πής, όποιος μιλή­σει, όποιος ενερ­γή­σει, θα υπο­στεί τις συνέ­πειες. Καλ­λιερ­γεί φόβο με την απει­λή των διώξεων.

3. Αυτή η κυβέρ­νη­ση που απο­κα­λού­σε ήρω­ες τους για­τρούς και μας καλεί να τους επι­βρα­βεύ­σου­με με χει­ρο­κρό­τη­μα, είναι που ξεκι­νά την εφαρ­μο­γή του κατά­πτυ­στου νόμου για τις «Δημό­σιες Υπαί­θριες Συνα­θροί­σεις» από τους εκπρο­σώ­πους τους. Από την πρό­ε­δρο των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών ανά την Ελλάδα.

Η Ρέτζιου — που εκπρο­σω­πεί τη μάχη για την υγεία του λαού, την προ­στα­σία των δικαιω­μά­των των για­τρών και την αξιο­πρέ­πειά τους — δεν υπέ­κυ­ψε και δε θα υπο­κύ­ψει. Όπως δε θα υπο­κύ­ψουν όλοι όσοι μάχο­νται ενά­ντια σε άδι­κα μέτρα και για να έχει ο λαός όσα δικαιούται.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο