Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρεάλ Μαδρίτης τίμησε την Άχεντ Ταμίμι και τσάτισε το Ισραήλ τόσο που να κάνει δήλωση το υπουργείο Εξωτερικών

Η παλαι­στί­νια αγω­νί­στρια Άχεντ Ταμί­μι  τιμή­θη­κε το Σάβ­βα­το από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο θρύλος Εμίλιο Μπουντραγκένιο ανέλαβε να παρουσιάσει την Άχεντ Ταμίμι.

Ο θρύ­λος Εμί­λιο Μπου­ντρα­γκέ­νιο ανέ­λα­βε να παρου­σιά­σει την Άχεντ Ταμίμι.

Αυτή την περί­ο­δο η Άχεντ Ταμί­μι επι­σκέ­πτε­ται διά­φο­ρες χώρες της Ευρώ­πης για να ενη­με­ρώ­σει για τον αγώ­να του λαού της και να ανα­δεί­ξει τα εγκλή­μα­τα της ισραη­λι­νής κατο­χής (Πρό­σφα­τα ήταν στο Φεστι­βάλ της ΚΝΕ). Με αφορ­μή την παρου­σία της στην Ισπα­νία, η Ρεάλ Μαδρί­της, πριν ξεκι­νή­σει ο αγώ­νας με την Ατλέ­τι­κο Μαδρί­της, τίμη­σε τη νεα­ρή αγω­νί­στρια προ­κα­λώ­ντας τη θυμη­δία των Ισραηλινών.

«Η Ρεάλ Μαδρί­της δέχε­ται έναν τρο­μο­κρά­τη που υπο­κι­νεί μίσος και βία, τι έχει να κάνει με τις αξί­ες του ποδο­σφαί­ρου!» δήλω­σε ο Emmanuel Nahshon, εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Ισραήλ.

Αντί­στοι­χη δήλω­ση έκα­νε και ο πρε­σβευ­τής του Ισρα­ήλ στην Ισπα­νία, που χαρα­κτή­ρι­σε την ενέρ­γεια της Ρεάλ ως ενθάρ­ρυν­ση της βίας.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι το Ισρα­ήλ προ­σπά­θη­σε να εμπο­δί­σει το ταξί­δι της Άχεντ Ταμί­μι στην Ευρώ­πη. Κατό­πιν πιέ­σε­ων ανα­γκά­στη­κε να άρει την απα­γό­ρευ­ση εξό­δου.

Η Άχεντ Ταμί­μι έγι­νε γνω­στή σε όλο τον κόσμο, όταν τα ξημε­ρώ­μα­τα της 19ης Δεκέμ­βρη Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες εισέ­βα­λαν στο σπί­τι της, χτύ­πη­σαν τη μητέ­ρα της και τα αδέλ­φια της, κατά­σχε­σαν κινη­τά, υπο­λο­γι­στές και συνέ­λα­βαν την 16χρονη Άχεντ επει­δή είχε χει­ρο­νο­μή­σει ενα­ντί­ον δύο στρα­τιω­τών με το βίντεο το γεγο­νό­τος να κάνει το γύρο του κόσμου.

Η Άχεντ στο­χο­ποι­ή­θη­κε μετά από τη συμ­με­το­χή της σε δια­μαρ­τυ­ρία στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό βόρεια της Ραμά­λα στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, ενα­ντί­ον των Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών που χτύ­πη­σαν με σφαί­ρα τον 14χρονο αδελ­φό της Μοχά­μεντ Ταμίμι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο