Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

Το παλαι­στι­νια­κό κίνη­μα Χαμάς ανέ­λα­βε την ευθύ­νη για την επί­θε­ση με πυρο­βό­λα όπλα που σημειώ­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στην Ιερου­σα­λήμ, με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν τρεις άνθρω­ποι, και ζήτη­σε «να κλι­μα­κω­θεί η αντί­στα­ση» κατά του Ισραήλ.

«Οι αδελ­φοί Μου­ράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπρα­χίμ Νεμρ (30 ετών) (…), μέλη των Ταξιαρ­χιών Εζε­ντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπά­χερ», συνοι­κία της Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ, «θυσιά­στη­καν διε­ξά­γο­ντας επι­χεί­ρη­ση» κατά την οποία «σκο­τώ­θη­καν τρεις έποι­κοι και τραυ­μα­τί­στη­καν άλλοι», ανέ­φε­ρε η Χαμάς σε ανα­κοί­νω­σή της.

H παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση πρό­σθε­σε ότι «η επι­χεί­ρη­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ως φυσι­κή απά­ντη­ση στα πρω­το­φα­νή εγκλή­μα­τα που δια­πράτ­τει η κατο­χή», ανα­φε­ρό­με­νη στη στρα­τιω­τι­κή εκστρα­τεία του Ισρα­ήλ στη Γάζα και την αντι­με­τώ­πι­ση των Παλαι­στί­νιων κρα­του­μέ­νων στις ισραη­λι­νές φυλακές.

Η ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία επι­βε­βαί­ω­σε ότι οι δύο δρά­στες της επί­θε­σης, αδέλ­φια από την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, σκο­τώ­θη­καν μετά την επί­θε­ση που εξα­πέ­λυ­σαν ενα­ντί­ον πολι­τών που περί­με­ναν σε στά­ση λεω­φο­ρεί­ου στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο