Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Amazon κλείνει το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Book Depository

Το βιβλιο­πω­λείο με έδρα το Γκλό­στερ ιδρύ­θη­κε το 2004 από πρώ­ην υπάλ­λη­λο της Amazon, με σλό­γκαν να «που­λά­ει “λιγό­τε­ρο από περισ­σό­τε­ρα” παρά “περισ­σό­τε­ρο από λιγό­τε­ρα”», ουκ εν τω πολ­λώ το ευ. Στό­χος του ήταν 6 εκα­τομ­μύ­ρια τίτλοι που κάλυ­πταν μεγά­λη ποι­κι­λία ειδών και θεμά­των, με την εστί­α­ση όχι πλέ­ον μπεστ σέλερ.

Καπιταλιστικά παιχνίδια

Ενώ αρχι­κά ήταν αντί­πα­λος της Amazon, εξα­γο­ρά­στη­κε από τον κολοσ­σό λια­νι­κής το 2011, προ­κα­λώ­ντας σε εκδο­τι­κούς οίκους ανη­συ­χί­ες «στραγ­γα­λι­σμού» στο εμπό­ριο βιβλί­ων της Βρε­τα­νί­ας, ενώ _σχεδόν αμέ­σως, έκλει­σαν πολ­λά μικρά βιβλιοπωλεία.

Το Book Depository “πρό­κει­ται να κλεί­σει στα τέλη Απρι­λί­ου, έχουν ενη­με­ρω­θεί οι πωλη­τές και οι εκδο­τι­κοί συνερ­γά­τες μας”, γρά­φει. Αυτό αφό­του η μητρι­κή (Amazon) ανα­κοί­νω­σε –και για το συγκε­κρι­μέ­νο χώρο ότι (σσ. μιλώ­ντας για τη “Rexona”) είχε απο­φα­σί­σει να «καταρ­γή­σει» ορι­σμέ­νες θέσεις εργασίας.

«Τις επό­με­νες εβδο­μά­δες θα ολο­κλη­ρώ­σου­με μια –ανα­γκα­στι­κή ;; (sic) εκκα­θά­ρι­ση μαζί κλει­σί­μα­τος του ιστό­το­που μας», έγρα­ψε ο επι­κε­φα­λής και … «Θα ήθε­λα με αυτήν την ευκαι­ρία να πω ένα μεγά­λο ευχα­ρι­στώ, από όλους στο Book Depository και από τους βιβλιό­φι­λους πελά­τες μας, για την υπο­στη­ρι­κτι­κή συνερ­γα­σία σας όλα αυτά τα χρό­νια που μας βοη­θή­σα­τε να κάνου­με τα έντυ­πα βιβλία πιο προ­σι­τά στους ανα­γνώ­στες σε όλο τον κόσμο».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από The Guardian

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο