Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποστάσεις από τον Αν. Κανελλόπουλο παίρνει η οικογένειά του — Υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης

Απο­στά­σεις απ’ την επι­λο­γή του Αν. Κανελ­λό­που­λου να τεθεί επι­κε­φα­λής του κόμ­μα­τος του Κασι­διά­ρη παίρ­νουν τα αδέρ­φια του. Σε κοι­νή τους δήλω­ση οι Δημή­τριος Κανελ­λό­που­λος, επί­τι­μος αντι­πρό­ε­δρος του Αρεί­ου Πάγου, Θεό­δω­ρος Κανελ­λό­που­λος, εν ενερ­γεία αντι­πρό­ε­δρος του Αρεί­ου Πάγου, Αθα­νά­σιος Κανελ­λό­που­λος, δικη­γό­ρος στον Αρειο Πάγο, ανα­φέ­ρουν: «Οι δημο­κρα­τι­κές μας πεποι­θή­σεις, τα πιστεύω μας και η μακρό­χρο­νη, θετι­κή και επω­φε­λής, δια­δρο­μή μας στην κοι­νω­νία, είναι γνω­στό σε όλους, όσους γνω­ρί­ζουν τις δημό­σια εκπε­φρα­σμέ­νες θέσεις και από­ψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέ­ση με τις πρό­σφα­τες πολι­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες και επι­λο­γές του αδελ­φού μας». Και προ­σθέ­τουν ότι, κατό­πιν της έκτα­σης που έχουν λάβει τα δημο­σιεύ­μα­τα και «για να μην δημιουρ­γού­νται εσφαλ­μέ­νες εντυ­πώ­σεις», «δεν έχου­με καμία σχέ­ση με επι­λο­γές που συνα­ντούν τη ρητή μας διαφωνία».

Στο μετα­ξύ, να αντι­κρού­σουν δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «Δημο­κρα­τία», σύμ­φω­να με το οποίο στη­ρί­ζουν το μόρ­φω­μα Κασι­διά­ρη, έσπευ­σαν η Ντό­ρα Μπα­κο­γιάν­νη και ο εφο­πλι­στής Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης. Με εξώ­δι­κό του στην εφη­με­ρί­δα ο Β. Μαρι­νά­κης απορ­ρί­πτει κάθε σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι δεν έχει καμία σχέ­ση με κανέ­να κόμ­μα της άκρας Δεξιάς. «Οι από­ψεις και οι θέσεις μου κατά της ακραί­ας και άκρως αντι­δη­μο­κρα­τι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας του φασι­σμού και του ναζι­σμού, όπως και κατά κάθε μορ­φής ολο­κλη­ρω­τι­σμού είναι από­λυ­τες, δημό­σια δια­κη­ρυγ­μέ­νες και ευρύ­τα­τα γνω­στές», ανα­φέ­ρει. Η Ντ. Μπα­κο­γιάν­νη, απ’ την πλευ­ρά της, με επι­στο­λή της στην εφη­με­ρί­δα υπο­στη­ρί­ζει ότι δεν έχει καμία σχέ­ση με τον Αν. Κανελλόπουλο.

Στο μετα­ξύ, ο κατα­δι­κα­σμέ­νος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης χρυ­σαυ­γί­της Ηλί­ας Κασι­διά­ρης έγρα­ψε σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter, πως θα είναι υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στις επι­κεί­με­νες εκλο­γές της 21ης Μαΐου.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με «κλεί­δω­σε» η εικο­νι­κή αρχη­γία στους «Έλλη­νες» με τον Ανα­στά­σιο Κανελ­λό­που­λο να ανα­λαμ­βά­νει τα ηνία του κόμ­μα­τος, σε μια προ­σπά­θεια του φασί­στα Κασι­διά­ρη να παρα­κάμ­ψει τον νόμο.

Ο Αν. Κανελ­λό­που­λος θα ανα­λά­βει εξάλ­λου τη νομι­κή εκπρο­σώ­πη­ση του κόμ­μα­τος και στη δικα­στι­κή μάχη που ανα­μέ­νε­ται να δοθεί στο Α’ Τμή­μα του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου ενό­ψει των εκλο­γών της 21ης Μαΐου.

Στις 5 Μαΐ­ου 2023, το Α1 Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου θα ανα­κη­ρύ­ξει τους συν­δυα­σμούς και θα απο­φαν­θεί για το «Εθνι­κό Κόμ­μα-Ελλη­νες», καθώς και για όλους τους πολι­τι­κούς σχηματισμούς.

Ο πρώ­ην αντει­σαγ­γε­λέ­ας είχε ερω­τη­θεί πώς θα παρα­καμ­φθούν οι προ­βλέ­ψεις του νόμου που ουσια­στι­κά επι­χει­ρεί να μπλο­κά­ρει την κάθο­δο του κόμ­μα­τος με τον ίδιο να δηλώ­νει (dikastiko.gr) «έ, όχι, και αχυ­ράν­θρω­πος ο Κανελλόπουλος».

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο