Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Ο ελληνικός λαός δεν θα χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Η ουσία του μνη­μο­νί­ου συνερ­γα­σί­ας μετα­ξύ του υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας με του Οργα­νι­σμού Επι­κοι­νω­νί­ας και Πλη­ρο­φο­ριών του ΝΑΤΟ είναι ότι παρα­δί­δε­ται στη λυκο­συμ­μα­χία ένα κρί­σι­μο δίκτυο ροής πλη­ρο­φο­ριών για τη λει­τουρ­γία των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Δηλα­δή ‑ξεκα­θά­ρι­σε- το ΝΑΤΟ με βάση τα σχέ­διά του θα κάνει κου­μά­ντο και στις ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις και την ώρα που η κυβέρ­νη­ση «σφυ­ρί­ζει αδιά­φο­ρα», ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ, Άντο­νι Μπλίν­κεν, έχει δηλώ­σει ότι οι εξο­πλι­σμοί υπη­ρε­τούν τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και συγκε­κρι­μέ­να ότι η ανα­βάθ­μι­ση των ελλη­νι­κών F16 υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ στην περιο­χή και τη στα­θε­ρο­ποί­η­ση του ΝΑΤΟ στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή Μεσόγειο.

Επί­σης, ο Θ. Παφί­λης μετέ­φε­ρε τη δήλω­ση του Αμε­ρι­κα­νού ΥΠΕΞ ότι οι χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ δεν μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν εξο­πλι­σμούς στις μετα­ξύ τους διαφορές.

Και πρό­σθε­σε ότι την ώρα που το ΝΑΤΟ προ­ε­τοι­μά­ζε­ται για σύγκρου­ση, με την Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία, που ξεκί­νη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέ­χι­σε η ΝΔ, παρα­δό­θη­καν όλες οι στρα­τιω­τι­κές υπο­δο­μές και τώρα παρα­δί­δο­νται και οι πολι­τι­κές υπο­δο­μές στο «οπλι­σμέ­νο χέρι του ιμπεριαλισμού».

Ακό­μα, κατήγ­γει­λε τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφι­σε στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο να στεί­λουν όλες οι χώρες-μέλη οπλι­σμό στην Ουκρα­νία και μιλά­ει για ουδε­τε­ρό­τη­τα σήμερα.

«Ο ελλη­νι­κός λαός δεν θα χύσει το αίμα του για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ΗΠΑ», είπε ολο­κλη­ρώ­νο­ντας ο Θ. Παφίλης.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο