Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θέατρο Λυκαβηττού: Ανοίγει ξανά τις πόρτες του με συναυλία-ορόσημο του Σταύρου Ξαρχάκου

Τις πόρ­τες του μετά από 15 χρό­νια θα ανοί­ξει το Δημο­τι­κό Θέα­τρο Λυκα­βητ­τού και μάλι­στα έχο­ντας επί σκη­νής τον Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο. Την ανα­κα­τα­σκευή του εμβλη­μα­τι­κού θεά­τρου, το οποίο είναι άρρη­κτα συν­δε­δε­μέ­νο με τον πολι­τι­σμό της πρω­τεύ­ου­σας και τις μνή­μες των Αθη­ναί­ων, ανέ­λα­βε ο Δήμος Αθη­ναί­ων. Η ανα­κα­τα­σκευή προ­χω­ρά και το θέα­τρο δια­μορ­φώ­νε­ται όπως ακρι­βώς το είχε σχε­διά­σει ο σπου­δαί­ος αρχι­τέ­κτο­νας Τάκης Ζενέ­τος, παράλ­λη­λα με την συνο­λι­κή ανά­πλα­ση του λόφου του Λυκαβηττού.

Η επα­να­λει­τουρ­γία του εμβλη­μα­τι­κού θεά­τρου της πόλης μετά από 15 ολό­κλη­ρα χρό­νια θα εορ­τα­στεί τον Σεπτέμ­βριο με ένα πλού­σιο πρό­γραμ­μα και μία μεγά­λη συναυ­λία αφιε­ρω­μέ­νη στο σπου­δαίο συν­θε­τι­κό έργο του Σταύ­ρου Ξαρχάκου.

Μία μου­σι­κή γιορ­τή θα στη­θεί την Παρα­σκευή 15 Σεπτεμ­βρί­ου, στις 21:00, στον πλή­ρως ανα­νε­ω­μέ­νο χώρο του Δημο­τι­κού Θεά­τρου, το οποίο θα υπο­δε­χτεί ξανά το κοι­νό για μία συναυ­λία-ορό­ση­μο στα χρο­νι­κά της πόλης. Στην επι­στρο­φή του στον αττι­κό λόφο, ο Σταύ­ρος Ξαρ­χά­κος θα παρου­σιά­σει το πρό­γραμ­μα «Γιορ­τή στον Λυκα­βητ­τό» συνο­δεία πολυ­με­λούς ορχή­στρας, η οποία θα απο­δώ­σει κορυ­φαί­ες στιγ­μές της καριέ­ρας του σε νέες ενορχηστρώσεις.

Μαζί του θα βρί­σκο­νται και τέσ­σε­ρις σπου­δαί­ες φωνές: η Ελευ­θε­ρία Αρβα­νι­τά­κη, ο Μανώ­λης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχα­ρί­ας Καρούνης.

Η συναυ­λία, που θα σημά­νει τη νέα επο­χή πολι­τι­στι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας του Δημο­τι­κού Θεά­τρου Λυκα­βητ­τού, θα απο­τε­λέ­σει παράλ­λη­λα και την επι­στρο­φή του Σταύ­ρου Ξαρ­χά­κου στο θέα­τρο μετά από 45 χρό­νια. Το καλο­καί­ρι του 1978 είχε δώσει έντε­κα συναυ­λί­ες στον Λυκα­βητ­τό, με αφορ­μή τις θερι­νές εκδη­λώ­σεις του ΕΟΤ στην Αθή­να, συν­δέ­ο­ντας έντο­να το όνο­μά του με τον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο, που ανα­δεί­χθη­κε σε τοπό­ση­μο του ελλη­νι­κού τρα­γου­διού της μετα­πο­λι­τευ­τι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας. Σε αυτές τις αξιο­μνη­μό­νευ­τες μου­σι­κές παρα­στά­σεις, ο Σταύ­ρος Ξαρ­χά­κος παρου­σί­α­σε εναλ­λασ­σό­με­να προ­γράμ­μα­τα, παί­ζο­ντας από Βιβάλ­ντι μέχρι λαϊ­κά τρα­γού­δια. Μάλι­στα, κάποια από αυτά τα στιγ­μιό­τυ­πα ηχο­γρα­φή­θη­καν και συγκε­ντρώ­θη­καν σ’ έναν δίσκο που κυκλο­φό­ρη­σε στα τέλη του ’78 με τίτλο «Ξαρ­χά­κος — Στον Λυκαβηττό».

Τιμές εισι­τη­ρί­ων:

Κάτω διά­ζω­μα: EarlyBird 20 ευρώ, προ­πώ­λη­ση 25 ευρώ, ταμείο 30 ευρώ.

Άνω Διά­ζω­μα — κερ­κί­δες Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ: EarlyBird 15 ευρώ, προ­πώ­λη­ση 20 ευρώ, ταμείο 25 ευρώ.

Άνω Διά­ζω­μα — κερ­κί­δες Α, Β, Η, Θ: EarlyBird 10 ευρώ, προ­πώ­λη­ση 15 ευρώ, ταμείο 20 ευρώ.

Εκπτω­τι­κά εισι­τή­ρια (εκδί­δο­νται σε περιο­ρι­σμέ­νο αριθ­μό μέχρι την εξά­ντλη­σή τους)

Άνω Διά­ζω­μα — κερ­κί­δες Α, Β, Η, Θ: Φοι­τη­τές και άνω των 65 ετών 12 ευρώ, άνερ­γοι με επί­δει­ξη κάρ­τας 8 ευρώ.

ΑμεΑ: 8 ευρώ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο