Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαβάη: Στους 101 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των της φοβε­ρής πυρ­κα­γιάς που σχε­δόν έσβη­σε από τον χάρ­τη πόλη του νησιού Μάουι, στο αρχι­πέ­λα­γος της Χαβά­ης, ξεπέ­ρα­σε πλέ­ον τους εκα­τό νεκρούς, ανα­κοί­νω­σε ο κυβερ­νή­της της πολι­τεί­ας αυτής των ΗΠΑ, ο Τζος Γκριν, μιλώ­ντας στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CNN.

«Πλέ­ον έχουν χαθεί 101 ζωές», δήλω­σε και πρό­σθε­σε πως τα συνερ­γεία έρευ­νας έχουν μέχρι στιγ­μής ολο­κλη­ρώ­σει το έργο τους σε κάτι περισ­σό­τε­ρο από το ένα τέταρ­το της ζώνης επιχειρήσεων.

Προ­χθές Δευ­τέ­ρα ο κ. Γκριν δήλω­νε πως ο απο­λο­γι­σμός αυτών των πυρ­κα­γιών, των πιο πολύ­νε­κρων εδώ και πάνω από έναν αιώ­να στις ΗΠΑ, ενδέ­χε­ται να «διπλα­σια­στεί» τις επό­με­νες ημέ­ρες. Σύμ­φω­να με τον ίδιο, υπήρ­χαν ακό­μη κάπου 1.300 αγνοούμενοι.

Η Λαχάι­να, στα δυτι­κά παρά­λια του Μάουι, κατα­στρά­φη­κε σχε­δόν όλη από τις φλό­γες. Χιλιά­δες κτί­ρια κατα­στρά­φη­καν, πολ­λά μετα­τρά­πη­καν σε γκρί­ζους σωρούς στάχτης.

Η άλλο­τε πρω­τεύ­ου­σα του βασι­λεί­ου της Χαβά­ης, που μέτρα­γε 12.000 κατοί­κους, πλέ­ον μετρά­ει τους νεκρούς της.

Οι αρχές παρο­τρύ­νουν τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες τους συγ­γε­νείς αγνο­ου­μέ­νων να κάνουν εξε­τά­σεις DNA, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λυν­θεί η ταυ­το­ποί­η­ση των θυμά­των, καθώς πολ­λά από τα πτώ­μα­τα που εντο­πί­ζο­νται είναι αδύ­να­το να αναγνωριστούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο