Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες εικόνες — Σε ορμητικούς χείμαρρους μετέτρεψε τους δρόμους η βροχή μετά τα μεσάνυχτα

Σε ορμη­τι­κούς χεί­μαρ­ρους μετέ­τρε­ψε η βρο­χή μετά τα μεσά­νυ­χτα τους δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Απί­στευ­τες είναι οι εικό­νες που «ανε­βαί­νουν» στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, ενώ σημειώ­θη­καν και δια­κο­πές στην ηλεκτροδότηση.

Οι μεγά­λες ποσό­τη­τες νερού δημιούρ­γη­σαν πλημ­μυ­ρι­κά φαι­νό­με­να και παρου­σά­στη­καν προ­βλή­μα­τα ηλε­κτρο­δό­τη­σης ακό­μα και στο κέντρο της πόλης και στα Λαδάδικα.

Βίντεο που αναρ­τή­θη­καν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης έδει­ξαν το μέγε­θος της βρο­χο­πτώ­σεις που μετέ­τρε­ψε αρκε­τούς δρό­μους σε ποτάμια.

Από τις 3 ξημε­ρώ­μα­τα της Δευ­τέ­ρας παρα­μέ­νει κλει­στό το τού­νελ του Ευό­σμου στην Περι­φε­ρεια­κή οδό, στο ύψος της Μακρυ­γιάν­νη. Στο σημείο έχει σπεύ­σει η Πυρο­σβε­στι­κή για άντλη­ση υδά­των, ενώ γίνε­ται εκτρο­πή των οχη­μά­των από άλλες οδούς.

Προ­βλή­μα­τα υπάρ­χουν και σε άλλα σημεία του οδι­κού δικτύ­ου. Ειδι­κό­τε­ρα, στην περιο­χή της Εξο­χής στο ύψος του νοσο­κο­μεί­ου Παπα­νι­κο­λά­ου, έχει προ­κλη­θεί καθί­ζη­ση του οδο­στρώ­μα­τος λόγω έργων που γίνο­νται στην περιοχή.

Στις Συκιές, στην οδό Ανθέ­ων, στον δρό­μο προς το Φιλίπ­πειο υπάρ­χει πτώ­ση δέντρου. Στο σημείο επι­χει­ρεί η Πυρο­σβε­στι­κή και ανα­μέ­νε­ται συνερ­γείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Στον δρό­μο από το 424 ΓΣΝΕ προς Φίλυ­ρο έχει κλεί­σει η ιρλαν­δι­κή διά­βα­ση λόγω υπερ­χεί­λι­σης χειμάρρου.

Η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία δέχθη­κε 300 κλή­σεις για άντλη­ση υδά­των κυρί­ως από τη δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη και το κέντρο της πόλης, όπου επι­χει­ρή­σεις έχουν πλημμυρίσει.

Στις Συκιές, σταθ­μευ­μέ­νο αυτο­κί­νη­το παρα­σύρ­θη­κε από τα νερά και κατέ­λη­ξε σε κατά­στη­μα, σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες περιοί­κων. Αρκε­τοί σημα­το­δό­τες έχουν τεθεί εκτός κυκλο­φο­ρί­ας στο σύνο­λο του πολε­ο­δο­μι­κού συγκρο­τή­μα­τος και στα σημεία αυτά οι οδη­γοί οφεί­λουν να κινού­νται με προ­σο­χή. Επί­σης, ορι­σμέ­νοι επαρ­χια­κοί δρό­μοι περι­φε­ρεια­κά της πόλης καλύ­φθη­καν από φερ­τά υλι­κά και διε­ξά­γο­νται ενέρ­γειες από συνερ­γεία της Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης για την απο­μά­κρυν­σή τους.

Προβλήματα και στο κέντρο της πόλης

Η καται­γί­δα που ξέσπα­σε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη μετέ­τρε­ψε σε «ποτά­μια» και κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης, όπως την 26ης Οκτω­βρί­ου που πλημ­μύ­ρι­σε για ακό­μη μία φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Επί­σης πλημ­μύ­ρι­σαν κατα­στή­μα­τα που βρί­σκο­νται απέ­να­ντι από τα Δικα­στή­ρια, ενώ προ­βλή­μα­τα κατα­γρά­φη­καν και σε άλλες περιο­χές όπως στα Λαδάδικα.

Η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία είχε ενη­με­ρώ­σει από την Κυρια­κή μέσω του 112 τους κατοί­κους της Θεσ­σα­λο­νί­κης ενό­ψει της επερ­χό­με­νης κακο­και­ρί­ας, ζητώ­ντας από τους πολί­τες να περιο­ρί­σουν τις άσκο­πες μετα­κι­νή­σεις καθώς τα και­ρι­κά φαι­νό­με­να θα είναι έντονα.

Σύμ­φω­να με το έκτα­κτο δελ­τίο της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας ο και­ρός θα παρου­σιά­σει πρό­σκαι­ρη επι­δεί­νω­ση έως και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα με κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στη βόρεια και κεντρι­κή Ελλά­δα, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, από χαλα­ζο­πτώ­σεις και ισχυ­ρούς ριπαί­ους ανέ­μους κατά τη διάρ­κεια των φαινομένων

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο