Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε μέλη του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

«Τώρα η οργή να γίνει ανα­τρο­πή, το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί», είναι το μήνυ­μα που έστει­λε η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ με το γιγα­ντο­πα­νό που ανάρ­τη­σε το πρωί της Κυρια­κής το ΚΚΕ στον Λευ­κό Πύρ­γο, με αφορ­μή την τρα­γω­δία στα Τέμπη.

Παρά την ιδιαί­τε­ρα προ­κλη­τι­κή στά­ση της Αστυ­νο­μί­ας, που έφτα­σε στο σημείο να χτυ­πή­σει μέλη του ΚΚΕ, η παρέμ­βα­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε κανο­νι­κά, κάτω από την απο­φα­σι­στι­κή στά­ση των συγκεντρωμένων.

Η αστυ­νο­μι­κή παρου­σία στο χώρο ήταν πρω­το­φα­νής. Τα ΜΑΤ εγκλώ­βι­σαν μέσα στον Λευ­κό Πύρ­γο τον βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γιάν­νη Δελή, μέλη της ΚΕ και άλλα μέλη του Κόμ­μα­τος, ζητώ­ντας να κατα­γρά­ψουν τα στοι­χεία τους. Μάλι­στα, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­τέ­θη­καν με χημι­κά και γκλο­μπς σε όσους ήταν έξω από τον Λευ­κό Πύρ­γο, προ­κα­λώ­ντας τραυματισμούς.

Σε συγκέ­ντρω­ση στον Λευ­κό Πύρ­γο και πορεία στη συνέ­χεια καταγ­γέλ­λο­ντας την αστυ­νο­μι­κή βία, καλεί το ΚΚΕ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, μετά την άγρια και απρό­κλη­τη επί­θε­ση που δέχθη­καν τα μέλη και ο βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Γιάν­νης Δελης νωρί­τε­ρα, όταν ανάρ­τη­σαν συμ­βο­λι­κά γιγα­ντο­πα­νό, κατα­δι­κά­ζο­ντας το έγκλη­μα στα Τέμπη.

Θεσ­σα­λο­νί­κη: ΜΑΤ κρα­τούν εγκλω­βι­σμέ­νο τον βου­λευ­τή Γ. Δελή και μέλη του ΚΚΕ στον Λευ­κό Πύρ­γο!! (VIDEO)

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο