Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Επίθεση φασιστοειδών σε φοιτητές έξω απ’ το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης της ΚΝΕ καταγ­γέλ­λει την επί­θε­ση περι­θω­ρια­κών, ακρο­δε­ξιών-φασι­στι­κών στοι­χεί­ων σε φοι­τη­τές, μέλη φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων την Τρί­τη 28/9 έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως σημειώ­νει, «η επί­θε­ση με καδρό­νια, λοστούς και φωτο­βο­λί­δες από κου­κου­λο­φό­ρους που βγή­καν μέσα από το προ­αύ­λιο του σχο­λεί­ου είναι μια απα­ρά­δε­κτη εικό­να, δεν έχει καμία σχέ­ση με τους μαθη­τές, τα Μαθη­τι­κά Συμ­βού­λια και τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις τους. Πόσο μάλ­λον σε σχο­λεία τα οποία όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα πρω­το­στα­τούν στην οργά­νω­ση του αγώ­να των μαθη­τών στην περιοχή».

Η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ ανα­φέ­ρει ακόμη:

«Οι μαθη­τές του ΕΠΑΛ και όλων των σχο­λεί­ων της Σταυ­ρού­πο­λης, η νεο­λαία της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης έχου­με πεί­ρα, θα απο­μο­νώ­σου­με από τα σχο­λεία και την γει­το­νιά μας τους φασί­στες, όπως έχου­με κάνει πολ­λές φορές στο παρελ­θόν. Είναι το καλύ­τε­ρο στή­ριγ­μα της κυβέρ­νη­σης και της αντιεκ­παι­δευ­τι­κής της πολι­τι­κής, ακρι­βώς για­τί πάντα είναι απέ­να­ντι από τις διεκ­δι­κή­σεις των μαθη­τών, τα αιτή­μα­τα, τις γενι­κές συνε­λεύ­σεις και τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους. Είναι το στή­ριγ­μα του συστή­μα­τος που μας βυθί­ζει στην αμορ­φω­σιά, τα κενά σε εκπαι­δευ­τι­κούς, εργα­στή­ρια και απα­ραί­τη­το εξο­πλι­σμό, που μας στε­ρεί την δυνα­τό­τη­τα πρό­σβα­σης στην Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση με την Ελά­χι­στη Βάση Εισα­γω­γής, που μας θέλει ανή­λι­κους τζά­μπα εργά­τες ή ” σύγ­χρο­νους δού­λους” για τα κέρ­δη των αφε­ντι­κών τους. Είναι το μακρύ χέρι του συστή­μα­τος απέ­να­ντι στο οργα­νω­μέ­νο μαθη­τι­κό , φοι­τη­τι­κό και λαϊ­κό κίνημα .

Ένα χρό­νο από την κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της ΧΑ και 8 χρό­νια μετά τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από μαχαί­ρι φασί­στα, οι μαθη­τές δεν στα­μα­τά­με την πάλη ενά­ντια στο φασι­σμό και το σύστη­μα που το γεν­νά. Δυνα­μώ­νου­με την συλ­λο­γι­κό­τη­τα, την οργά­νω­ση σε κάθε σχο­λείο, τάξη και τμή­μα, ενώ­νου­με τις δυνά­μεις σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε δήμο και πανελ­λα­δι­κά μέσα από τις συντο­νι­στι­κές επι­τρο­πές μας, βγαί­νου­με στην αντε­πί­θε­ση για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας στη μόρ­φω­ση, τη δου­λειά και τη ζωή με βάση τις δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας. Ενώ­νου­με τη φωνή μας με τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τον υπό­λοι­πο εργα­ζό­με­νο λαό!

Απο­μο­νώ­νου­με τους φασί­στες και τους εθνι­κι­στές από τα σχο­λεία και τις γει­το­νιές μας, του στέλ­νου­με εκεί όπου ανή­κουν στο περι­θώ­ριο της κοι­νω­νί­ας και τα σκου­πί­δια της ιστο­ρί­ας! Οι φασί­στες και στη Δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη θα μεί­νουν κρυμ­μέ­νοι στις φωλιές τους κάτω από τη μαζι­κή απο­μό­νω­ση λαού και νεολαίας. 

Σε αυτόν τον αγώ­να τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα δώσου­με τον καλύ­τε­ρο μας εαυ­τό, μαζί με τους εκα­το­ντά­δες συμ­μα­θη­τές μας του ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης και όλης της περιο­χής! Με τη δύνα­μη της γνώ­σης μπο­ρού­με να γνω­ρί­σου­με τον κόσμο, με την δύνα­μη της οργά­νω­σης μπο­ρού­με να τον αλλά­ξου­με! Οι μαθη­τές μέσα από την οργά­νω­ση τους θα βάλουν στο περι­θώ­ριο τέτοια στοι­χεία, θα οργα­νώ­σουν την πάλη τους για το σχο­λείο και τη ζωή που τους αξίζει!».

Επίθεση από φασιστοειδή σε μέλη φοιτητικών συλλόγων

Επί­θε­ση από περι­θω­ρια­κά, φασι­στι­κά στοι­χεία με πέτρες, καδρό­νια και φωτο­βο­λί­δες δέχθη­καν νωρί­τε­ρα σήμε­ρα το πρωί μέλη φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων στη Σταυ­ρού­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης.

Οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέ­ντρω­ση έξω από το κτί­ριο που στε­γά­ζο­νται το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης με αφορ­μή την επί­θε­ση που δέχθη­καν φοι­τη­τές από φασι­στι­κά στοι­χεία την προη­γού­με­νη βδο­μά­δα στο ίδιο σημείο.

Η έντα­ση συνε­χί­στη­κε με εμπλο­κή, ενώ μέχρι στιγ­μής υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για δύο φοι­τη­τές με ελα­φρά τραύ­μα­τα στο κεφάλι.

Στη συνέ­χεια στο σημείο κατέ­φθα­σε μια διμοι­ρία των ΜΑΤ, ενώ μέλη φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων πραγ­μα­το­ποί­η­σαν νέα πορεία στους δρό­μους της Σταυρούπολης.

Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, μαζί με άλλους μαζι­κούς φορείς της περιο­χής καλούν σε συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης και απο­μό­νω­σης των φασι­στι­κών στοι­χεί­ων, αύριο Τετάρ­τη 29 Σεπτέμ­βρη στην πλα­τεία Τερ­ψι­θέ­ας στις 6.30 μ.μ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο