Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Μαζική — μαχητική καταδίκη του νομοσχεδίου Κεραμέως — Χρυσοχοΐδη (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα και παρά τις άσχη­μες και­ρι­κές συν­θή­κες, φοι­τη­τές, μαθη­τές εργα­ζό­με­νοι και εκπαι­δευ­τι­κοί, με μια φωνή, κατα­δί­κα­σαν το νομο­σχέ­διο Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη στη Θεσσαλονίκη.

Η κινη­το­ποί­η­ση ξεκί­νη­σε με συγκέ­ντρω­ση στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου. Στο πλευ­ρό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων του ΑΠΘ, αλλά και φοι­τη­τών του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ βρέ­θη­καν Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων από τον ιδιω­τι­κό και δημό­σιο τομέα, εκπαι­δευ­τι­κοί, η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και οι εργα­ζό­με­νοι του ΑΠΘ, μετά από από­φα­ση της ΟΔΠΤΕ.

Στη συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε ο Δημή­τρης Περ­δί­κης, μέλος του Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών Ηλε­κτρο­λό­γων — Μηχα­νο­λό­γων Μηχα­νι­κών του ΑΠΘ, που σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Οι χθε­σι­νές μαζι­κές και μαχη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις των φοι­τη­τών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στην Αθή­να σε ολό­κλη­ρη την Ελλά­δα στέλ­νουν ηχη­ρό μήνυ­μα προς την κυβέρ­νη­ση! Το νομο­σχέ­διό τους δεν ται­ριά­ζει με τις ανά­γκες μας, δεν χωρά­ει τα όνει­ρά μας! Οι φοι­τη­τές κατα­ψη­φί­ζου­με, δεν θα εφαρμοστεί!

Δεν παζα­ρεύ­ου­με τα όνει­ρά μας, δεν θα καθί­σου­με θεα­τές μπρο­στά στο δια­χρο­νι­κό σχέ­διό τους να δια­μορ­φώ­σουν ένα Πανε­πι­στή­μιο μακριά από τις ανά­γκες μας και πιο κοντά στα κέρ­δη των λίγων. Δεν θα φοβη­θού­με από την έντα­ση της καταστολής.

Τους το είχα­με δηλώ­σει εξαρ­χής, όσο αυτοί σπέρ­νουν ανέ­μους τρο­μο­κρα­τί­ας και φόβου τόσο θα θερί­ζουν θύελ­λες ανυ­πο­χώ­ρη­του αγώ­να και συλ­λο­γι­κής πάλης. Το επι­βε­βαιώ­σα­με τις προη­γού­με­νες μέρες, το επι­βε­βαιώ­νου­με σήμε­ρα, θα συνε­χί­σου­με αύριο!».

thessaloniki fitites8 thessaloniki fitites7 thessaloniki fitites6 thessaloniki fitites5 thessaloniki fitites4 thessaloniki fitites3 thessaloniki fitites2 thessaloniki fitites1
Ακο­λού­θη­σε μαχη­τι­κή πορεία στους δρό­μους της πόλης. «Στους δρό­μους είναι οι φοι­τη­τές, δώστε λεφτά να ανοί­ξουν οι σχο­λές», «30 εκα­τομ­μύ­ρια για τους φοι­τη­τές και όχι για αστυ­νο­μία και δια­γρα­φές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνε­ται Παι­δεία, οι φοι­τη­τές ζητούν μόρ­φω­ση και Υγεία», «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ και Παι­δεία, όχι για κατα­στο­λή και τρο­μο­κρα­τία». Αυτά και άλλα συν­θή­μα­τα ακού­στη­καν στους κεντρι­κούς δρό­μους της Θεσσαλονίκης.

Περ­νώ­ντας από το προ­ξε­νείο των ΗΠΑ, η πορεία στα­μά­τη­σε και το σύν­θη­μα «Δώστε λεφτά για την Παι­δεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφα­γεία» αντή­χη­σε, με τους φοι­τη­τές να καταγ­γέλ­λουν από τα μεγά­φω­να την υπο­κρι­σία της κυβέρ­νη­σης που χρυ­σο­πλη­ρώ­νει με δισε­κα­τομ­μύ­ρια πολε­μι­κούς εξο­πλι­σμούς, την ώρα που οι σχο­λές τους παρα­μέ­νουν κλει­στές και η χρη­μα­το­δό­τη­ση της Παι­δεί­ας μειώνεται.


Η μαχη­τι­κή πορεία, πορεύ­τη­κε στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας – Θρά­κης, ενώ στην συνέ­χεια κατέ­λη­ξε και πάλι στο άγαλ­μα του Βενι­ζέ­λου. Εκεί οι φοι­τη­τές, ξεκα­θά­ρι­σαν ότι ο νόμος αυτός θα μεί­νει στα χάρτια.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο