Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Πρωτοφανής ανοχή των παρατάξεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην επίθεση στον Β. Τομπουλίδη από φασιστοειδή

Την πρω­το­φα­νή ανο­χή της επί­θε­σης στον Βασί­λη Τομπου­λί­δη από ομά­δα φασι­στοει­δών, από τις παρα­τά­ξεις ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Θεσσαλονίκης.

Συγκε­κρι­μέ­να:

«Οι παρα­τά­ξεις των κ. Ζέρ­βα, Πέγκα, Αγγε­λού­δη, αλλά και τα κόμ­μα­τά τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι έκθε­τοι. Εδώ και δυο μέρες δεν βρή­καν να πουν ούτε μια λέξη για την επί­θε­ση στον Βασί­λη Τομπου­λί­δη από ομά­δα φασι­στοει­δών, την Τετάρ­τη 4/10. Το γεγο­νός αυτό απο­δει­κνύ­ει ότι οι “δημο­κρα­τι­κές” τους ευαι­σθη­σί­ες είναι πολύ επι­λε­κτι­κές, σε αντί­θε­ση με την ανο­χή τους σε φασι­στοει­δή. Δεν εκπλησ­σό­μα­στε. Δεν περι­μέ­να­με κάτι καλύ­τε­ρο από τις παρα­τά­ξεις των κομ­μά­των που ανα­πα­ρά­γουν τη θεω­ρία των “δύο άκρων” και των “ίσων αποστάσεων”.

Η κατά­πτυ­στη στά­ση τους δεί­χνει ότι το δίλημ­μα της Κυρια­κής είναι ένα: Ή θα έχου­με Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο με πλή­ρη αντι­λαϊ­κή ομο­φω­νία και ανο­χή σε φασι­στοει­δή με ρατσι­στι­κό, αντι­κομ­μου­νι­στι­κό, ομο­φο­βι­κό λόγο ή θα έχου­με πολ­λούς δημο­τι­κούς συμ­βού­λους με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” δια­μορ­φώ­νο­ντας έναν άλλο συσχετισμό.

Για να υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο δέος και απέ­να­ντι σε κάθε λογής φασί­στες μέσα στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, χρειά­ζε­ται μια πολύ ισχυ­ρή “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”. Είναι η μόνη εγγύ­η­ση για να γίνει στην πρά­ξη μπλό­κο στους φασί­στες. Την Κυρια­κή δίνου­με απά­ντη­ση και στην κάλ­πη με τα ψηφο­δέλ­τια με το κόκ­κι­νο γαρίφαλο».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο