Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Που το βρήκατε αυτό το φυντάνι;

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Λίγες ώρες πριν ανοί­ξουν οι κάλ­πες των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών, ο νεό­κο­πος πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασ­σε­λά­κης επέ­λε­ξε να βρε­θεί στην Πάτρα. 

Στην Πάτρα που από το 2014 έχει κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο. Τον Κώστα Πελε­τί­δη. Της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης». Του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, λοι­πόν, που διοι­κεί­ται από κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο, ο «made in the USA» νέος πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μετα­ξύ άλλων, τα εξής:

«Ο προ­ο­δευ­τι­κός κόσμος της Ελλά­δας, ο κόσμος του κέντρου, έχει μια ευκαι­ρία αυτή την Κυρια­κή να επι­λέ­ξει “καθα­ρά χέρια”, ανθρώ­πους που έχουν εργα­στεί στην κοι­νω­νία μέσα και θέλουν να προ­σφέ­ρουν, με ενσυ­ναί­σθη­ση, ανθρω­πιά και με έγνοια για το περιβάλλον».

Αντί να πάει σε κάποιον από τους δήμους που διοι­κούν μεγα­λο­στε­λέ­χη της ΝΔ, ο κ. Κασ­σε­λά­κης επέ­λε­ξε στο φινά­λε της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου την Πάτρα, προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ξει τους υπο­ψη­φί­ους του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο Πατρέ­ων (Β. Αϊβα­λής) και Περι­φέ­ρεια Δυτ. Ελλά­δας (Κ. Καρ­πέ­τας). Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βρί­σκε­ται ευθυ­γραμ­μι­σμέ­νος με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλες δημο­κρα­τι­κές δυνά­μεις σε έναν διαρ­κή, συκο­φα­ντι­κό πόλε­μο κατά του Κ. Πελε­τί­δη και της διοί­κη­σης του Δήμου.

Επ’ αυτού, να ας μας επι­τρα­πούν δυο σχόλια:

1) Για τον αμε­ρι­κα­νο­κα­τέ­βα­το πρό­ε­δρο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν περ­νά­ει ούτε μέρα χωρίς να πετά­ξει κάποιο πολι­τι­κό «μαρ­γα­ρι­τά­ρι», δεν θα επε­κτα­θού­με παρά μονά­χα θα επα­να­λά­βου­με τα λόγια του ποι­η­τή: Δεν έφται­γεν ο ίδιος, τόσος ήτανε.

2) Η επί­σκε­ψη Κασ­σε­λά­κη στην Πάτρα, τελευ­ταία μέρα της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου, δεί­χνει το ποιον θεω­ρούν πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο αντί­πα­λος δεν είναι ασφα­λώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους οποί­ους βρί­σκο­νται σε πλή­ρη ταύ­τι­ση σε ότι αφο­ρά ζητή­μα­τα στρα­τη­γι­κού πολι­τι­κού χαρα­κτή­ρα. Ο αντί­πα­λος είναι το ΚΚΕ και οι υπο­ψή­φιοί του.

Αυτό πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει ένα επι­πλέ­ον κρι­τή­ριο ψήφου  για τον λαό την Κυρια­κή. Και να «βρέ­ξει» παντού κόκ­κι­να γαρύ­φαλ­λα, με πανί­σχυ­ρη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» σε κάθε δήμο και κάθε περιφέρεια.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο