Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη παραπέμπεται ο αστυνομικός που σκότωσε σε καταδίωξη 16χρονο Ρομά

Στο ακρο­α­τή­ριο Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου παρα­πέ­μπε­ται να δικα­στεί ο 36χρονος αστυ­νο­μι­κός της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ., από τα πυρά του οποί­ου έχα­σε τη ζωή του ο 16χρονος Ρομά, κατά τη διάρ­κεια αστυ­νο­μι­κής κατα­δί­ω­ξης, το Δεκέμ­βριο του 2022, στη δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη. Με βού­λευ­μα που δημο­σιεύ­τη­κε σήμε­ρα, το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης τον παρα­πέ­μπει να δικα­στεί για ανθρω­πο­κτο­νία με ενδε­χό­με­νο δόλο, σε ήρε­μη ψυχι­κή κατά­στα­ση, αλλά και για εκτέ­λε­ση παρά­νο­μων πυροβολισμών.

Οι δικα­στές του Συμ­βου­λί­ου, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, έκρι­ναν ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος αστυ­νο­μι­κός με πρό­θε­ση και δη απο­δε­χό­με­νος τη γνώ­ση του ότι από την πρά­ξη του ήταν ενδε­χό­με­νο να παρα­χθεί το υπό κρί­ση περι­στα­τι­κό, σκό­τω­σε τον ανή­λι­κο, τελώ­ντας σε ήρε­μη ψυχι­κή κατάσταση.

Στο παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα περι­γρά­φε­ται ανα­λυ­τι­κά το χρο­νι­κό της κατα­δί­ω­ξης, η οποία ξεκί­νη­σε, όταν αστυ­νο­μι­κοί ενη­με­ρώ­θη­καν ότι το 16χρονο θύμα απο­χώ­ρη­σε με το Ι.Χ. φορ­τη­γά­κι του πατέ­ρα του από βεν­ζι­νά­δι­κο, χωρίς να πλη­ρώ­σει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύ­σι­μα που είχε βάλει.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στο βού­λευ­μα, ο κατη­γο­ρού­με­νος αστυ­νο­μι­κός πυρο­βό­λη­σε με το υπη­ρε­σια­κό του όπλο δύο φορές από από­στα­ση 10–15 μέτρων: μία από τις βολί­δες πέτυ­χε το αυτο­κί­νη­το από το πίσω μέρος, δια­πέ­ρα­σε τον υαλο­πί­να­κα, πλήτ­το­ντας το πίσω μέρος του κεφα­λιού του 16χρονου ο οποί­ος έχα­σε τις αισθή­σεις του και τον έλεγ­χο του αυτο­κι­νή­του, με συνέ­πεια αυτό να προ­σκρού­σει δια­δο­χι­κά στα σκα­λο­πά­τια παρα­κεί­με­νου ξενο­δο­χεί­ου και εξω­τε­ρι­κού τοί­χου, όπου ακινητοποιήθηκε.

Το ανή­λι­κο θύμα υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του έπει­τα από νοση­λεία οκτώ ημε­ρών, όπως ανα­φέ­ρε­ται στο βού­λευ­μα. Με το ίδιο βού­λευ­μα, δια­τη­ρεί­ται ο περιο­ρι­στι­κός όρος που είχε επι­βλη­θεί στον 36χρονο αστυ­νο­μι­κό της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο