Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κυβέρνηση ανοίγει τα γήπεδα… ακριβώς όπως τα έκλεισε!

Ακρι­βώς με τον ίδιο τρό­πο που έκλει­σαν προ δύο μηνών θα… ξανα­νοί­ξουν τα ποδο­σφαι­ρι­κά γήπε­δα για τους φιλά­θλους, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Αθλη­τι­σμού, Γιάν­νης Βρούτσης.

Σε ενη­μέ­ρω­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο υπουρ­γείο Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, σχε­τι­κά με το πώς θα ανοί­ξουν τα γήπε­δα την ερχό­με­νη εβδο­μά­δα, δηλα­δή από Τρί­τη 13 Φλε­βά­ρη, ο υπουρ­γός ανα­κοί­νω­σε ότι τα μέτρα τα οποία εξαγ­γέλ­θη­καν αρχι­κά μετά την από­φα­ση της κυβέρ­νη­ση για «λου­κέ­το» και ψηφί­στη­καν από την Βου­λή την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα, θα εφαρ­μο­στούν τον Μάρ­τη και τον Απρίλη!

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως είπε, στις 6 Μάρ­τη κάθε γήπε­δο που δεν θα έχει τηρή­σει τη δια­δι­κα­σία εγκα­τά­στα­σης των καμε­ρών, δεν θα ανοί­ξει σε φιλά­θλους. Ενώ στις 9 Απρί­λη θα ισχύ­ει η υπο­τι­θέ­με­νη «θεσμι­κή αλλα­γή που λέγε­ται ταυ­το­προ­σω­πία» δηλα­δή η έκδο­ση των εισι­τη­ρί­ων μέσω gov.wallet.

Σημειώ­νε­ται ότι η λει­τουρ­γία καμε­ρών στα γήπε­δα της πρώ­της εθνι­κής κατη­γο­ρί­ας ποδο­σφαί­ρου είναι υπο­χρε­ω­τι­κή από το 2007, όπως και η ονο­μα­στι­κο­ποί­η­ση των εισι­τη­ρί­ων εφαρ­μό­ζε­ται εδώ και χρό­νια, καθώς κάθε φίλα­θλος για να αγο­ρά­σει εισι­τή­ριο είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος να δηλώ­σει εκτός από το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό του, και το ΑΦΜ του!

Όσο για την αυστη­ρο­ποί­η­ση του πλαι­σί­ου ποι­νών και προ­στί­μων και συγκε­κρι­μέ­να τη «νέα Διαρ­κής Επι­τρο­πή Αντι­με­τώ­πι­σης Βίας, η οποία θα επι­βά­λει δρα­κό­ντειες κυρώ­σεις με κατ εξο­χήν κύρω­ση το κλεί­σι­μο των γηπέ­δων από φιλά­θλους αν πέσει κρο­τί­δα, αν πέσει πυρ­σός στο γήπε­δο, στον αθλη­τι­κό χώρο, κάποιο επι­κίν­δυ­νο αντι­κεί­με­νο, χωρίς δεύ­τε­ρη σκέ­ψη κλεί­νει το γήπε­δο από φιλά­θλους την επό­με­νη Κυρια­κή, όταν παί­ζει εντός έδρας συγκε­κρι­μέ­νη ομά­δα», έχει απο­δει­χθεί ότι η πρα­κτι­κή αυτή δεν αντι­με­τω­πί­ζει την βία, απλά την μετα­φέ­ρει εκτός γηπέδων.

Φυσι­κά στο απυ­ρό­βλη­το και εκτός κάθε συζή­τη­σης έμει­νε από ακό­μα μια κυβέρ­νη­ση που νομο­θε­τεί δήθεν κατά της «οπα­δι­κής βίας, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του αθλη­τι­σμού και οι σφο­δροί αντα­γω­νι­σμοί ανά­με­σα στους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες ιδιο­κτή­τες των ΠΑΕ και ΚΑΕ που γεν­νούν την βία και την σήψη.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο