Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο το απόγευμα για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά

Συλ­λα­λη­τή­ριο σήμε­ρα στις 6 μ.μ. στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη διορ­γα­νώ­νουν εργα­τι­κά Σωμα­τεία και Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, καταγ­γέλ­λο­ντας τον εν ψυχρώ πυρο­βο­λι­σμό του 16χρόνου Ρομά, από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα σήμε­ρα το πρωί να πεθά­νει μετά από 8 μέρες νοση­λεί­ας σε ιδιαί­τε­ρα κρί­σι­μη κατάσταση.

«Δεν θα συνη­θί­σου­με σε τέτοιες εικό­νες φρί­κης! Δε θα συμ­βι­βα­στού­με με τη βαρ­βα­ρό­τη­τα!», τονί­ζουν σε ψήφι­σμά τους οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, και προ­σθέ­τουν: «Με τη βία του συστή­μα­τος που τσα­κί­ζει καθη­με­ρι­νά τις ανά­γκες μας, οδη­γεί τις οικο­γέ­νειες μας στην ανέ­χεια, μας φέρ­νει αντι­μέ­τω­πους με την ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, περι­θω­ριο­ποιεί ευά­λω­τες κοι­νω­νι­κές ομά­δες αφή­νει τα σχο­λεία και τις σχο­λές μας στην υπο­χρη­μα­δό­τη­ση, με την πολι­τι­κή που οδη­γεί σε τέτοια τρα­γι­κά και ακραία περι­στα­τι­κά! Ο εν ψυχρώ πυρο­βο­λι­σμός του 16χρονου Ρομά, έρχε­ται να προ­στε­θεί στα ήδη αρκε­τά περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής βίας και αυθαι­ρε­σί­ας, που εντεί­νε­ται μαζί με την έντα­ση της επί­θε­σης στα δικαιώ­μα­τα μας!».

Απαι­τούν «να λογο­δο­τή­σουν οι υπεύ­θυ­νοι και να απο­δο­θούν τώρα ευθύ­νες! Καμία συγκά­λυ­ψη! Δε θα δεχτού­με καμία απο­ποί­η­ση ευθυ­νών, καμία υπεκ­φυ­γή, καμία επί­κλη­ση στην “κακιά την ώρα”.

Τώρα να δυνα­μώ­σει παντού ο αγώ­νας! Η οργή να γίνει δύνα­μη διεκ­δί­κη­σης για ζωή, σπου­δές, δου­λειά με δικαιώ­μα­τα κόντρα στο σύστη­μα που γεν­νά φτώ­χεια, θάνα­το, εκμε­τάλ­λευ­ση και κατα­στο­λή. Καμία αναμονή!Καμία ανο­χή! Καμία συγκάλυψη!»

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο