Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη — 87η ΔΕΘ: Μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων, βήμα κλιμάκωσης της πάλης (VIDEO)

Απο­φα­σι­στι­κό βήμα κλι­μά­κω­σης της πάλης ενά­ντια στην πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τις ζωές και τα δικαιώ­μα­τα του λαού για τα κέρ­δη των λίγων, στον αγώ­να για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών και στην πορεία προς τη νέα μεγά­λη απερ­για­κή μάχη που οργα­νώ­νε­ται ενά­ντια στον εργα­σια­κό μεσαί­ω­να που ετοι­μά­ζουν κυβέρ­νη­ση εργο­δο­σία απο­τέ­λε­σε το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των και των άλλων φορέ­ων του εργα­τι­κού λαϊ­κού κινή­μα­τος στη ΔΕΘ.

«Ο αγώ­νας δεν στα­μα­τά εδώ. Συνε­χί­ζε­ται μέχρι να απο­δο­θούν ευθύ­νες για αυτή την πολι­τι­κή που λέει πως όταν βρέ­χει, θα πνι­γό­μα­στε και το καλο­καί­ρι θα και­γό­μα­στε. Δεν καθό­μα­στε με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια» σημεί­ω­σε ο Θανά­σης Κου­τσου­ράς, γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Οικοδόμων.

«Οργα­νώ­νου­με την επό­με­νη μας δρά­ση ακό­μα και με απερ­για­κό αγώ­να, ενά­ντια σε αυτές τις πολι­τι­κές κυβέρ­νη­σης — ΕΕ που λέει “Ή τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας”. Επι­λέ­γου­με την δική μας ζωή τη ζωή που μας αξί­ζει» ξεκαθάρισε.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Τέρ­μα πια στη σύγ­χρο­νη σκλα­βιά, στα­θε­ρή δου­λειά ζητά­ει η εργα­τιά», «Νέα, νέε σου κλέ­βουν τη ζωή, σου κήρυ­ξαν τον πόλε­μο, πολέ­μα τους και εσύ», «Πνιγ­μέ­νοι στις βρο­χές, καμ­μέ­νοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώ­πι­νες ζωές» οι δια­δη­λω­τές έστει­λαν ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα «Τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας — Όχι στον εργα­σια­κό μεσαίωνα».

Εργα­τι­κά σωμα­τεία από δεκά­δες κλά­δους δου­λειάς, φορείς των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, των αγρο­τών, των γυναι­κών και των νέων δια­δή­λω­σαν μαχη­τι­κά και μαζικά.

«Τα ΜΑΤ να πάνε στο Παλα­μά, να βγά­λου­νε τις λάσπες από τα χωριά», φώνα­ξαν οι δια­δη­λω­τές καταγ­γέλ­λο­ντας τις ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Ιδιαί­τε­ρα δυνα­μι­κή η παρου­σία της νεο­λαί­ας στα μπλοκ των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και των Μαθητών.

Με μαζι­κό­τη­τα και παλ­μό συμ­με­τεί­χαν Εργα­τι­κά Κέντρα, Σωμα­τεία και Αγρο­τι­κοί Σύλ­λο­γοι από νομούς της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, από Νάου­σα, Ημα­θία και Πιερία.

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν ακό­μα ο Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Κ. Μακε­δο­νί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και ο Βασί­λης Τομπου­λί­δης, υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο