Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού (1–0 τη Μαρσέιγ) και προβάδισμα για τη ρεβάνς στο «Βελοντρόμ»

O Πανα­θη­ναϊ­κός της Ευρώ­πης επέ­στρε­ψε για τα καλά! Μετά την πρό­κρι­σή του επί της Ντνί­προ, νίκη­σε τη Μαρ­σέιγ με 1–0 στη «φλε­γό­με­νη» Λεω­φό­ρο στον πρώ­το αγώ­να τους για τον γ’ προ­κρι­μα­τι­κό του Champions League κι απέ­κτη­σε ένα μικρό, αλλά πολύ σημα­ντι­κό προ­βά­δι­σμα ενό­ψει της ρεβάνς της 15ης Αυγού­στου στο «Βελο­ντρόμ». Εξαι­ρε­τι­κή εμφά­νι­ση από τους «πρά­σι­νους», που δεν φοβή­θη­καν ούτε… δευ­τε­ρό­λε­πτο τα «μεγά­λα» ονό­μα­τα της γαλ­λι­κής ομά­δας και πήραν μία δίκαιη νίκη χάρις στο γκολ του Μπερ­νάρ στο 83ο λεπτό.

Με τρεις αλλα­γές στην ενδε­κά­δα του σε σχέ­ση με την προ 8 ημε­ρών ρεβάνς κόντρα στην Ντνί­προ (Βαγιαν­νί­δης, Μαν­τσί­νι, Βέρ­μπιτς στη θέση των Κώτσι­ρα, Παλά­σιος, Μπερ­νάρ), ο Πανα­θη­ναϊ­κός προ­σπά­θη­σε να επι­βάλ­λει στο ξεκί­νη­μα ένα δικό του τέμπο, με πίε­ση ψηλά και καλή κυκλο­φο­ρία της μπά­λας και στο 10’ είχε την πρώ­τη τελι­κή του στον αγώ­να, όταν από φάση διαρ­κεί­ας η μπά­λα κατέ­λη­ξε στον Ρου­μπέν που σού­τα­ρε έξω από την περιο­χή πάνω από τα δοκάρια.

Η Μαρ­σέιγ είχε τη δική της πρώ­τη μεγά­λη στιγ­μή στο ματς στο 22’ όταν από σέντρα του Λόντι από τα αρι­στε­ρά, ο Ομπα­με­γιάνγκ ‑που είχε πάρει θέση μέσα στη μεγά­λη περιο­χή- έπια­σε την κεφα­λιά, αλλά η προ­σπά­θειά του ήταν πολύ άτσα­λη και πέρα­σε πολύ μακριά απ’ τα γκολ­πόστ του Μπρινιόλι.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός συνέ­χι­σε να ελέγ­χει το ρυθ­μό σε όλο το πρώ­το ημί­χρο­νο, ψάχνο­ντας διαρ­κώς τις γρή­γο­ρες μετα­βά­σεις, όμως υστε­ρού­σε στην τελι­κή πάσα λίγο πριν την εκτέ­λε­ση, σπα­τα­λώ­ντας αρκε­τές καλές αντεπιθέσεις.

Οι «πρά­σι­νοι» μπή­καν αρκε­τά δυνα­τά και στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο και στο 49’ «πάτη­σαν» στην περιο­χή του Λόπες όμως το τελεί­ω­μα του Τζού­ρι­τσιτς ήταν πολύ κακό. Στο 50’ η Μαρ­σέιγ είχε μία διπλή ευκαι­ρία, όμως το σουτ του Ουνα­χί απο­κρού­στη­κε από το κεφά­λι του Γεντ­βάι και στην επα­να­φο­ρά το δεύ­τε­ρο τελεί­ω­μα του Κλος πέρα­σε λίγο πάνω από τα δοκά­ρια του Μπρινιόλι.

Στο 57’ ο Πανα­θη­ναϊ­κός έχα­σε πολύ μεγά­λη ευκαι­ρία, όταν από χαμη­λό γύρι­σμα του Χουάν­καρ, ο Μαν­τσί­νι πλά­σα­ρε με το αρι­στε­ρό λίγο πάνω από τα δοκά­ρια, ενώ στο 59’ η κεφα­λιά-ψαρά­κι του Βιλέ­να πέρα­σε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65’ ο Τζού­ρι­τσιτς πήρε τη δεύ­τε­ρη κίτρι­νη κάρ­τα του Κοντογκ­μπιά (είχε «κιτρι­νι­στεί» μόλις στο 1ο λεπτό για σκλη­ρό μαρ­κά­ρι­σμα πάνω στον Σέρ­βο) κι ο Πανα­θη­ναϊ­κός έπαι­ξε για περί­που μισή ώρα με αριθ­μη­τι­κό πλεονέκτημα.

Η επι­μο­νή του Πανα­θη­ναϊ­κού και η κυριαρ­χία του στο γήπε­δο επι­βρα­βεύ­τη­κε με ένα γκολ στο 83ο λεπτό. Οι Μπερ­νάρ, Κλεϊν­χέι­σλερ, Ιωαν­νί­δης άλλα­ξαν την μπά­λα με κινη­μα­το­γρα­φι­κή ταχύ­τη­τα, ο Βρα­ζι­λιά­νος βρέ­θη­κε σε θέση βολής από την ασίστ του Ιωαν­νί­δη και δεν αστό­χη­σε κάνο­ντας το 1–0 για τους «πρά­σι­νους» και χαρί­ζο­ντας στο «τρι­φύλ­λι» μία πολύ μεγά­λη νίκη.

Διαι­τη­τής: Ίστ­βαν Κόβακς (Ρου­μα­νία)
Κίτρι­νες: Τζού­ρι­τσιτς, Ρου­μπέν, Μπερ­νάρ — Κοντογκ­μπιά, Εντια­γέ, Μπαλέρντι
Αποβο­λές: 65’ Κοντογκ­μπιά (2η κίτρινη)

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς): Μπρι­νιό­λι, Βαγιαν­νί­δης, Γεντ­βάι, Μάγκνου­σον, Χουάν­καρ (79’ Μλα­ντέ­νο­βιτς), Ρου­μπέν, Βιλέ­να (78’ Τσέ­ριν), Μαν­τσί­νι, Τζού­ρι­τσιτς (72’ Μπερ­νάρ), Βέρ­μπιτς (58’ Κλεϊν­χέι­σλερ), Σπό­ραρ (72’ Ιωαννίδης).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρ­θε­λί­νο Γκαρ­θία): Πάου Λόπες, Κλος, Ζιγκό, Μπα­λέρ­ντι, Λόντι, Κοντογκ­μπιά, Βερε­τού (86’ Γκε­ντου­ζί), Σαρ (75’ Χαρίτ), Εντια­γέ (75’ Μου­γκέ), Ουνα­χί (67’ Ρον­γκιέρ), Ομπα­με­γιάνγκ (85’ Εμπεμπά).

Πηγή: ΑΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο