Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύδειλα φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο του Ν. Μπελογιάννη στο Γουδί

Να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του «ενά­ντια σε κάθε φασι­στι­κό, εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα και να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ για την κοι­νω­νία με βάση το “μπόι των ονεί­ρων και των ανθρώ­πων” όπως την ονό­μα­σε ο Ν. Μπε­λο­γιάν­νης και είναι επί­και­ρη όσο ποτέ» καλεί το λαό της Αθή­νας η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Α’ Αθή­νας — Γαλα­τσί­ου του ΚΚΕ με αφορ­μή τη βεβή­λω­ση από θρα­σύ­δει­λους φασί­στες του μνη­μεί­ου για τον Ν. Μπε­λο­γιάν­νη στο Γουδή.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«“Αγα­πά­με την Ελλά­δα και το λαό της περισ­σό­τε­ρο από τους κατη­γό­ρους μας. (…) Ακρι­βώς αγω­νι­ζό­μα­στε για να ξημε­ρώ­σουν στη χώρα μας καλύ­τε­ρες μέρες, χωρίς πεί­να και πόλε­μο (…) και, όταν χρεια­στεί, θυσιά­ζου­με και τη ζωή μας”.

Τα λόγια του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη απέ­να­ντι στους στρα­το­δί­κες του το 1952,ακόμα προ­κα­λούν εφιάλ­τες σε δια­φό­ρων ειδών φασι­στοει­δή που κατά δια­στή­μα­τα βγαί­νουν από τις τρύ­πες τους και ξεσπούν στο μνη­μείο προς τιμήν των κομ­μου­νι­στών Μπε­λο­γιάν­νη, Καλού­με­νου, Αργυ­ριά­δη και Μπά­τση στο πάρ­κο Χωρο­φυ­λα­κής στο Γου­δή όπου και εκτε­λέ­στη­καν από την αστι­κή τάξη και την κυβέρ­νη­ση Πλαστήρα.

Η συστη­μα­τι­κή μεθό­δευ­ση για τη δικα­στι­κή απαλ­λα­γή της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής από τα εγκλή­μα­τά της δίνει ώθη­ση σε κάθε λογής φασι­στοει­δές, τιμη­τή των SS, να συνε­χί­ζει τις θρα­σύ­δει­λες επι­θέ­σεις σε σύμ­βο­λα του ελλη­νι­κού λαϊ­κού αγώ­να ενά­ντια στους κάθε είδους εκμε­ταλ­λευ­τές του.

Κακώς χάνουν όμως τον ύπνο τους. Όσες φορές και να βγουν νύχτα σαν τους αρου­ραί­ους όπως στις 21 Δεκέμ­βρη, θα τους ρίξει ο λαός μας και πάλι στο σκο­τά­δι, στο χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστο­ρί­ας, όπου και ανήκουν.

Καλού­με τον λαό της Αθή­νας να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του ενά­ντια σε κάθε φασι­στι­κό, εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα και να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ για την κοι­νω­νία με βάση το “μπόι των ονεί­ρων και των ανθρώ­πων” όπως την ονό­μα­σε ο Ν.Μπελογιάννης και είναι επί­και­ρη όσο ποτέ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο