Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ.Παφίλης: Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη συζήτηση σχετικά με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία

Επι­στο­λή απέ­στει­λε ο Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, προς τον πρό­ε­δρο της Βου­λής, κ. Κ. Τασού­λα, ζητώ­ντας η συζή­τη­ση για την Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με τις κανο­νι­κές δια­δι­κα­σί­ες και όχι με το ασφυ­κτι­κό πλαί­σιο του άρθρου 108 του Κανο­νι­σμού της Βουλής.

«Το ΚΚΕ έχει καταγ­γεί­λει την απα­ρά­δε­κτη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία που επε­κτεί­νει τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα μας όπως και στη Σού­δα, Λάρι­σα, Στε­φα­νο­βί­κειο, Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και ταυ­τό­χρο­να παρέ­χει νέες στρα­τιω­τι­κές διευ­κο­λύν­σεις. Είναι μία συμ­φω­νία που εμπλέ­κει τη χώρα μας ακό­μη βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς μετα­τρέ­πο­ντάς την σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και για τους λόγους αυτούς έχει ζητή­σει την από­συρ­ση της συμ­φω­νί­ας αυτής και την ακύ­ρω­σή της.

Στην περί­πτω­ση που η κυβέρ­νη­ση επι­μεί­νει στην επι­κύ­ρω­ση αυτής της συμ­φω­νί­ας από την Βου­λή, είναι προ­φα­νές ότι η συζή­τη­ση δεν μπο­ρεί να διε­ξα­χθεί με τις συνο­πτι­κές και ασφυ­κτι­κές δια­δι­κα­σί­ες του άρθρου 108 του Κανο­νι­σμού της Βου­λής για την κύρω­ση των διε­θνών συμβάσεων.

Η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ ζητά η συζή­τη­ση στην Βου­λή να γίνει με την κανο­νι­κή δια­δι­κα­σία που προ­βλέ­πε­ται για τη συζή­τη­ση και ψήφι­ση των νομο­σχε­δί­ων δεδο­μέ­νου ότι ‑εκτός των άλλων- η σύμ­βα­ση αυτή αφο­ρά το άρθρο 27 του συντάγ­μα­τος που αφο­ρά κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα και πιο συγκε­κρι­μέ­να “την παρα­μο­νή και διέ­λευ­ση ξένης στρα­τιω­τι­κής δύνα­μης στην ελλη­νι­κή επι­κρά­τεια” και επο­μέ­νως η συζή­τη­ση στην Βου­λή πρέ­πει να γίνει σύμ­φω­να με τις κανο­νι­κές δια­δι­κα­σί­ες συζή­τη­σης και ψήφι­σης των νομο­σχε­δί­ων όπως ρητά ορί­ζε­ται στην παρά­γρα­φο 3 του άρθρου 112 του Κανο­νι­σμού της Βουλής».

pafilis 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο