Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Να σταματήσουν να κάνουν καλλιστεία αντιφασισμού τα κόμματα που ανέχτηκαν τη Χρυσή Αυγή

«Να στα­μα­τή­σει η προ­σπά­θεια κεφα­λαιο­ποί­η­σης» από τα αστι­κά κόμ­μα­τα, της δικα­στι­κής από­φα­σης για τη Χρυ­σή Αυγή, ζήτη­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στη Βου­λή, «πολύ περισ­σό­τε­ρο που δεν ακού­στη­κε ίχνος αυτο­κρι­τι­κής» για τη στά­ση που είχαν τα προη­γού­με­να χρό­νια απέ­να­ντι στη ναζι­στι­κή — εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Ο Θ. Παφί­λης τόνι­σε πως το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή, από θέση αρχών είχε χαρα­κτη­ρί­σει εγκλη­μα­τι­κή τη Χρυ­σή Αυγή μέσα και έξω από τη Βου­λή, ενώ συγκρού­στη­κε με τα άλλα κόμ­μα­τα για να μην προ­σκα­λού­νται σε εκδη­λώ­σεις τα φασι­στι­κά τέρατα.

Σε ότι αφο­ρά τα «καλ­λι­στεία αντι­φα­σι­σμού» που, όπως είπε, κάνουν τα άλλα κόμ­μα­τα, παρου­σί­α­σε πλή­θος στοι­χεί­ων για τις επα­φές που είχε το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, η τοπι­κή διοί­κη­ση, τα ΜΜΕ, κ.ά. με τους χρυσαυγίτες.

«Ο φασι­σμός είναι γνή­σιο και δηλω­μέ­νο τέκνο του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος», είπε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας πως «δεν εφη­συ­χά­ζου­με, για­τί δεν ψόφη­σε το φίδι».

Δεν έχουν ντροπή…

Ανα­φε­ρό­με­νος στην τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ που περι­λαμ­βά­νει μέτρα για τη συνο­λι­κή κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής, ο Θ. Παφί­λης τόνι­σε πως «είναι πεντα­κά­θα­ρη και ο καθέ­νας ας πάρει τις ευθύ­νες του».

Σε σχέ­ση με τις αλλα­γές στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα που έστρω­σαν το δρό­μο για να μειω­θούν οι ποι­νές στους εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής, υπεν­θύ­μι­σε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον τρο­πο­ποί­η­σε και η ΝΔ δια­τή­ρη­σε αυτές τις αλλα­γές που έγιναν.

Με βάση τις αλλα­γές στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα, που ψήφι­σε η τότε κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ ένα μόλις μήνα πριν τις τελευ­ταί­ες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, μειώ­θη­καν οι ανώ­τα­τες και οι κατώ­τα­τες ποι­νές για την κατη­γο­ρία της διεύ­θυν­σης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, ενώ έπα­ψε και η στέ­ρη­ση πολι­τι­κών δικαιω­μά­των. Το γεγο­νός ότι οι αλλα­γές αυτές θα διευ­κό­λυ­ναν να πέσουν στα μαλα­κά οι εγκλη­μα­τί­ες χρυ­σαυ­γί­τες επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τις όψι­μες καταγ­γε­λί­ες του πρώ­ην υπουρ­γού δικαιο­σύ­νης Στ. Κοντονή.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επι­το­μή της υπο­κρι­σί­ας κατέ­θε­σε τρο­πο­λο­γία για την επα­να­φο­ρά δια­τά­ξε­ων που ως κυβέρ­νη­ση είχε καταρ­γή­σει. Η τρο­πο­λο­γία προ­βλέ­πει τη στέ­ρη­ση του δικαιώ­μα­τος του εκλέ­γειν και εκλέ­γε­σθαι σε όσους έχουν κατα­δι­κα­στεί σε οποια­δή­πο­τε ποι­νή στε­ρη­τι­κή της ελευ­θε­ρί­ας για τα εγκλή­μα­τα του άρθρου 187 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα (εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση) και κατά το χρό­νο της τέλε­σής τους είχαν την ιδιό­τη­τα του μέλους του ελλη­νι­κού ή του ευρω­παϊ­κού κοι­νο­βου­λί­ου ή κατα­δι­κά­στη­καν ως συναυ­τουρ­γοί και συμ­μέ­το­χοι μέλους του ελλη­νι­κού ή του ευρω­παϊ­κού κοι­νο­βου­λί­ου που τέλε­σε τις παρα­πά­νω πράξεις.

Απορρίπτει η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ

Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Κ. Τσιά­ρας απέρ­ρι­ψε την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ, όπως και τις τρο­πο­λο­γί­ες για τη στέ­ρη­ση των πολι­τι­κών δικαιω­μά­των των χρυ­σαυ­γι­τών που κατέ­θε­σαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με το επι­χεί­ρη­μα ότι το θέμα θα αντι­με­τω­πι­στεί μέσω τρο­πο­ποί­η­σης του ποι­νι­κού κώδικα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο