Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Αεροσκάφος πήρε φωτιά μετά από σύγκρουση στο διάδρομο προσγείωσης – Αγωνία για τους 5 επιβαίνοντες του μικρού αεροπλάνου

Αερο­σκά­φος των Ιαπω­νι­κών Αερο­γραμ­μών τυλί­χτη­κε σήμε­ρα στις φλό­γες στο αερο­δρό­μιο του Τόκιο, το Χανέ­ντα, έπει­τα από πιθα­νή σύγκρου­σή του με αερο­σκά­φος της ακτο­φυ­λα­κής, και η αερο­πο­ρι­κή εται­ρεία ανα­κοί­νω­σε ότι οι 379 επι­βά­τες και πλή­ρω­μα απο­μα­κρύν­θη­καν με ασφάλεια.

Ωστό­σο, το TBS μετέ­δω­σε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτο­φυ­λα­κής, που επέ­βαι­ναν στο αερο­σκά­φος της ακτο­φυ­λα­κής, αγνοούνται.

Λίγο αργό­τε­ρα έγι­νε γνω­στό ότι ο κυβερ­νή­της του κατά­φε­ρε να το εγκα­τα­λεί­ψει και είναι σώος και οι άλλοι πέντε, που αρχι­κά φέρο­νταν ως αγνο­ού­με­νοι, έχουν βρε­θεί, αλλά δεν έχει γίνει γνω­στό σε ποια κατά­στα­ση βίσκο­νται, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Kyodo επι­κα­λού­με­νο την πυρο­σβε­στι­κή υπηρεσία.

Το αερο­σκά­φος της ιαπω­νι­κής ακτο­φυ­λα­κής βρι­σκό­ταν καθ’ο­δόν προς την αερο­πο­ρι­κή βάση Νιι­γκά­τα για να παρα­δώ­σει βοή­θεια στην πλη­γεί­σα περιο­χή από τον σει­σμό της χερ­σο­νή­σου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισι­κά­ουα, ανα­κοί­νω­σε η ακτοφυλακή.

Πλά­να που μετέ­δω­σε η κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση ΝΗΚ δεί­χνουν το αερο­σκά­φος να έχει τυλι­χτεί στις φλό­γες ενώ είναι καθη­λω­μέ­νο στον διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης-απο­γεί­ω­σης του αερο­δρο­μί­ου και επι­βά­τες του να απο­μα­κρύ­νο­νται από αυτό χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την φου­σκω­τή τσου­λή­θρα εγκα­τά­λει­ψης αερο­σκά­φους. Επί­σης πυρο­σβέ­στες φαί­νο­νται να βρί­σκο­νται επί τόπου και να προ­σπα­θούν να σβή­σουν τη φωτιά. Το αερο­σκά­φος κατα­στρά­φη­κε ολοσχερώς.

Εκπρό­σω­πος της Japan Airlines ανα­κοί­νω­σε ότι το αερο­σκά­φος είχε απο­γειω­θεί από το αερο­δρό­μιο Σιν-Τσι­τόζ του Χοκάι­ντο στη βόρεια Ιαπω­νία και η φωτιά εκδη­λώ­θη­κε όταν αυτό προ­σγειώ­θη­κε στο αερο­δρό­μιο Χανέ­ντα το από­γευ­μα της Τρί­της τοπι­κή ώρα.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο