Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Εφαρμογή εντοπίζει αν πονάει μια γάτα

Στην Ιαπω­νία οι γάτες θεω­ρεί­ται ότι φέρ­νουν τύχη. Γι΄αυτό και οι ιδιο­κτή­τες τους δαπα­νούν πολ­λά χρή­μα­τα για την φρο­ντί­δα τους. Ωστό­σο, πώς μπο­ρούν να γνω­ρί­ζουν αν τα κατοι­κί­διά τους είναι ευτυχισμένα;

Την απά­ντη­ση σε αυτό το ερώ­τη­μα έρχο­νται να δώσουν μια εται­ρεία τεχνο­λο­γί­ας και ένα πανε­πι­στή­μιο στο Τόκιο που συνερ­γά­στη­καν για την κατα­σκευή μιας εφαρ­μο­γής που δοκι­μά­στη­κε πάνω σε χιλιά­δες φωτο­γρα­φί­ες γάτων και θα μπο­ρεί να ενη­με­ρώ­νει τον ιδιο­κτή­τη πότε το κατοι­κί­διό του πονάει.

Από τότε που κυκλο­φό­ρη­σε τον περα­σμέ­νο μήνα, ο “Ανι­χνευ­τής του Πόνου της Γάτας” έχει συγκε­ντρώ­σει 43.000 χρή­στες, κυρί­ως στην Ιαπω­νία αλλά και στην Ευρώ­πη και τη Νότια Αμε­ρι­κή, όπως λέει ο Γκο Σακιό­κα, επι­κε­φα­λής της εται­ρεί­ας Carelogy.

Η εφαρ­μο­γή εντάσ­σε­ται σε μια σει­ρά από προ­ϊ­ό­ντα τεχνο­λο­γί­ας για ιδιο­κτή­τες κατοι­κι­δί­ων που ανη­συ­χούν για την κατά­στα­σή τους. Ήδη στον Κανα­δά και στο Ισρα­ήλ έχουν κυκλο­φο­ρή­σει παρεμ­φε­ρείς εφαρ­μο­γές που ελέγ­χουν την διά­θε­ση αλλά και το αν πονά­νε τα κατοικίδια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο